Kosárlabda

2023.07.20. 16:23

Szolnoki edzők irányítják az U18-as csapatot az Eb-n

Pénteken két szolnoki kötődésű szakember irányításával kezdi meg az U18-as magyar válogatott a B divíziós Európa-bajnoki küzdelmeket.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Lehet mondani, hogy az idei világeseményeken sem kényeztettek el bennünket eredményeikkel férfi utánpótlás válogatottjaink a világeseményeken. Nevezetsen U20-as csapatunk csak a 15. helyen zárt a szkopjei B divíziós Eb-n. U19-es válogatottunk a rendező jogán indulhatott a debreceni világbajnokságon, ahol az utolsó, azaz a 16. helyen zárt. Péntektől az U18-as nemzeti csapatunkon sor, amelyik a portugáliai Matosinhosban szerepel a B divíziós Európa-bajnokságon.

A matosinhosi tornán 22 gárda indul, de közülük csak a két finalista jut fel az A Divízióba. A mieink a B jelű hatosba kaptak besorolást, ahol mától jövő szerdáig sorrendben: Montenegró, Grúzia, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina és legvégül Albánia lesz az ellenfelük. Közülük az első kettő jut majd tovább a legjobb nyolc közé, ahol már az egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.

A magyar csapat – amelynek a szolnoki kötődésű Szarvas Gábor a szövetségi edzője, akinek munkáját mentorként Pór Péter segíti – edzőtáborral és tesztmeccsekkel készült a megméretésre. Szarvas Gábor legutóbb azt mondta lapunknak: – Próbáltuk úgy felkészíteni a csapatot, hogy bárki ellen jók lehessünk. Célunk a lehető legtovább egészen a döntőig eljutni, hogy jövőre már az A Divízióban szerepeljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában