Kosárlabda

2023.07.29. 08:56

U18-as kosárcsapatunk legyőzte Észak-Macedóniát az Eb-n

Magabiztos győzelmet aratott U18-as kosárlabda válogatottunk, miután 16 pontos különbséggel legyőzte Észak-Macedónia csapatát a portugáliai Matosinhosban zajló a B divíziós Európa-bajnokságon.

Varga Csaba

A fehér mezes magyar csapat győzelméhez nem fért kétség az észak-macedónok ellen

Forrás: fiba.basketball/europe

Mint tudjuk a szolnoki Szarvas Gábor által irányított magyar csapat a 9–16. helyekért folyó csatározásokban érdekelt a korosztályos B divíziós kontinensviadalon. A mienk aktuális ellenfele, Észak-Macedónia gárdája volt a középházi rájátszás során.

Csapatunk öt perc játék után vette át a vezetést, Radó Ádám és társai nem csak jól védekeztek, hanem eredményesen is támadtak és nagy szünetig tíz pontos előnyt építettek fel.

A fordulást követően megfelezte hátrányát az észak-macedón együttes, a mieink azonban időben kapcsoltak és Bor Gábor és Antalics Dániel pontjaival visszaállította a régi rendet. Sőt a záró negyedben még tovább növelték előnyüket, és a végén örülhettek 16 pontos győzelmüknek, 86–70..

A magyarok győzelme azt jelenti, hogy szombaton este a házigazda portugálok ellen a 9-13. helyért léphetnek majd pályára.

Magyarország–Észak-Macedónia 86–70 (23–14, 21–20, 19–18, 23–18)

Magyarország: Maly 2, Szita, Szalay 2, Radó 15/3, Antalics 15. Csere: Angyal 17, Bor 17/3, Kégel 4/3, Laczházi, Karda 10, Major 4. Szövetségi edző: Szarvas Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában