Kosárlabda

2023.08.24. 07:00

Az élmezőnyt célozta meg a Cegléd a következő idényre

A CKE elhagyta szolnoki albérletét, és idén már új sportcsarnokában fogadja ellenfeleit.

Varga Csaba

Csaba György (labdával) a következő szezonban is a Ceglédet erősíti

Fotó: Nagy Balázs

Cegléden az egyik legfontosabb változás, hogy a csapat elhagyta szolnoki albérletét, a Tiszavirág Arénát, ahol három évadon át vendégeskedett, ugyanis elkészült a város új sportcsarnoka. A Pest vármegyei klubnál nem titkolják, hogy az új, modern létesítményhez az eddiginél erősebb csapat dukál, nem titkolva, hogy a jövőben többre és jobbra vágynak a másodosztálynál. Kapkodni azonban nem akarnak, de már az idén az élmezőnyben szeretnének végezni.

A CKE tehát már az új sportcsarnokban kezdte meg a felkészülést, Siska János vezetőedző irányításával. A Cegléden élő, rutinos mester, Földi Sándor, pedig mint szakmai tanácsadóként segíti a munkát. A legutóbb nyolcadik helyezett gárdából többek között távozott: Sedin Karavdic, Tóth Zoltán, Tóth Bence, Kovács Benedek és Csákvári Csaba. Ellenben a kulcsemberek közül Velkey János, Csaba György és Berkics Máté továbbra is a CKE sorait erősíti. Az érkezők névsorában egyelőre Olasz Ádám (JKSE), Orgona Gergő (Veszprém), Dragisevics Veljko és Dominik Herendic (Salgótarján), Csorvási Milán (Kaposvár) Horváth Máté és Horváth Ádám (Falco KC) szerepel, de mint megtudtuk, újabb játékosok érkezhetnek állományukba.

– Igyekszünk belakni a csarnokot, ismerkedünk egymással – mondta lapunknak Siska János. – Egyelőre az erőgyűjtésnél és a technikai munkánál tartunk. A taktikai feladatok majd ezután következnek. Pénteken játszunk egy zárt kapus edzőmecset a Jászberénnyel, rá egy hétre pedig már nyilvános tesztmeccsen lépünk pályára a Fót ellen. Szeptember 8–9-én a Jászberény, a TF-Bp és a Veszp­rém részvételével rendezünk egy tornát. Közben megy a napi két edzés, készülünk az előttünk álló feladatokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában