Vízilabda

2023.08.26. 07:00

Eldőlt az Invictus csapatának sorsa: megvan, hol indulnak a következő idényben

A napokban véglegesen eldőlt, hogy az előző bajnokságban második helyen zárt Invictus OB I/ B-s férfi vízilabda csapata idén már nem játszik ebben az osztályban. Amikor korábban kiderült, hogy nem vállalja a klub a Szentes elleni osztályozó mérkőzéseket, sejteni lehetett: a döntésüknek lesznek még egyéb következményei is.

Jegesi László

Mohi Zoltánék az OB I-be szerettek volna kerülni, de módosítani kényszerültek terveiket

Forrás: Facebook.com / Invictus SC

Fotó: ILLYES CSABA

– Már a tavalyi induláskor tudtuk, hogy csak egyenes ágon, bajnokként tudunk az első osztályba kerülni, osztályozón szakmailag nincs reális esély a feljebb lépésre – tájékoztatta hírportálunkat Mohi Zoltán szakosztályvezető. – Eljátszottunk azonban a gondolattal, miszerint valami csoda folytán mégis legyőzzük a Szentes gárdáját, ez esetben sem tudtunk volna azonban idő hiányában kialakítani egy ütőképes keretet a következő szezonra – fogalmazott Mohi Zoltán.

– Két évvel ezelőtt azt terveztük, hogy rövid időn belül kerüljünk fel az OB I-be, erre az előző bajnokságban komoly esélyünk is volt. Igazából két évben gondolkodtunk, ám hiába volt a tavalyi együttes alkalmas a feljutásra, elszalasztottuk a lehetőséget. Tárgyalásban álltunk ugyan szponzorjelöltekkel, ők azonban kizárólag az első vonalban való szereplésünket támogatták volna, az alattuk lévő szintek nem igazán mozgatták meg a fantáziájukat. Sokáig vártunk és bíztunk egy olyan mecénás megjelenésében, aki legalább az OB I/B-s szereplést támogatná, de hiába.

– Hogy mi várható akkor a következő bajnokságban?

Módosítottunk a terveken és marad az OB II. Tavaly ezen a szinten is létezett csapatunk és erre fókuszálunk most.

– Nem adjuk fel, sőt, még inkább az utánpótlás nevelésre összpontosítunk, beleértve a két, helyszínen zajló úszásoktatásunkat, valamint fiatal pólósaink további képzését – közülük a legtehetségesebbeknek lehetősége nyílik majd itt a játékra. Ennek az együttesnek a gerince együtt maradt, sőt az egykori kétszeres olimpiai bajnok, Varga Tamás személyében bővül is. Nem olyan gyenge már ez a bajnokság, évről évre erősebb, meg kell dolgozni itt is a sikerért. Nem mondtunk le természetesen arról sem, hogy a tervek megvalósításához előbb-utóbb szponzort találjunk, középtávon mindenképp szeretnénk támogatóra lelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában