Atlétika

2023.08.10. 11:21

Érezte Kocsis Luca, hogy dőlnie kell az Eb-bronzéremért

Nagy versenyben voltak, és érezte, hogy a célba vetődve lehet esélye megszerezni az Európa-bajnoki bronzérmet – osztotta meg hírportálunkkal Kocsis Luca. A szolnoki atléta elmondta azt is, miért nem tudott javítani idején a döntőben.

Rózsa Róbert

Kocsis Luca (jobbra) drámai csatában nyerte bronzérmet a jeruzsálemi U20-as Eb-n

Fotó: britishathletics.org

Jelentős sportsikert ért el a napokban Kocsis Anna Luca. A Szolnoki MÁV SE sprintere a harmadik helyet szerezte meg 100 méteres síkfutásban a Jeruzsálemben zajló U20-as Európa-bajnokságon. A döntő rendkívül szoros csatát hozott, amelyben a szolnoki futó célfotóval jött be a bronzérmes pozícióba. Mindezért nem kis áldozatot hozott, hiszen a célvonalban nagy eséssel végződve dobta be magát.

– Éreztem, hogy nagy versenyben vagyunk a német lánnyal, de azt is, hogy meglehet a harmadik hely – árulta el hírportálunknak az Eb-bronzérmes atléta. Előzetesen amúgy a döntőbe jutást vázolták elérendő célként, ott viszont – mint mondta – tudták, hogy bármi megtörténhet.

Pedig az első futások előtt elmondása szerint izgult. De idővel az izgulás egyre „ment lefelé”.

– Az időeredményem ugyan romlott a verseny alatt, de ez betudható egyrészt a fáradtságnak, másrészt annak, hogy erőteljesen változó hőmérséklet mellett versenyeztünk – utalt az atléta arra, hogy míg a viadalt meleg időben kezdték, addig az utolsó futásra már kifejezetten lehűlt az levegő.

– A döntőben nem volt jó a rajtom, nem toltam végig, kicsit kapkodósra sikerült. De az edzőm szerint 40 métertől jól jöttem fel – mondta Luca.

Varga Ádám tanítványát természetesen megkérdeztük a célba érkezéséről is.

– Éreztem, hogy dőlnöm kell. Amíg vártunk az eredményre, arra gondoltam, hogy meglehet az eredménye, és enyém lehet harmadik hely.

Elvégre, ha már bedőlök, érje meg!

– összegzett a sportoló, aki ezzel a magyar válogatott második érmét szerezte a kontinenstornán.

És akire a sikerek után most két válogatott váltóedzés vár Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban, hiszen mostantól a csúcsforma kiélezése következik a jövő hétvégén kezdődő hazai világbajnokságra.

Végeredmény, U20-as Európa-bajnokság

100 méter, nők: 1. Joy Eze (brit) 11,39, 2. Renee Regis (brit) 11,40, 3. Kocsis Anna Luca 11,55, 4. Chelsea Kadiri (német) 11,55, 5. Soyara Beccera (svájci) 11,58, 6. Miaa Ott (észt) 11.58, 7. Diana Honcharenko (ukrán) 11,60, 8. Lucy-may Sleeman (ír) 11,81.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában