Labdarúgás/Galériával

2023.08.02. 21:26

Hajrában mentett pontot a MÁV a Martfű ellen

Megyei rangadót rendeztek szerdán az NB III. Dél-Keleti csoportjában. A mérkőzésen a Martfű sokáig vezetett, azonban az utolsó percekben a Szolnok döntetlenre mentette a találkozót.

Kovács Levente

Nagy csata folyt a pályán a Szolnoki MÁV–Martfű megyei rangadón

Fotó: Nagy Balázs

Régen rendeztek ennyi néző előtt mérkőzést a Tiszaligeti Stadionban, tömött sorok álltak a pénztárnál, a büfében és parkoló is tele volt. A nagy érdeklődést a megyei rangadó övezte, amelyet a Szolnoki MÁV és a Martfű játszott az NB III. Dél-Keleti csoportjában.

A mérkőzés színvonala ugyan nem volt olyan magas, mint a nézőszám, mindenesetre jó volt látni, hogy ennyi embert érdekelt a találkozó.

Amely szinte rögtön góllal is indult: a nyolcadik percben Pintér Viktor cselezte be magát a tizenhatos előterébe, ahonnan ballal elengedett lövése ugyan nem volt erős, viszont annál pontosabb, a labda ugyanis begurult Csáki Kálmán mellett a bal alsó sarokba, és ezzel megszerezte a vezetést a Martfű, 0–1.

Csáki Kálmán hiába nyújtózkodott Pintér Viktor lövésénél, a Martfű megszerezte a vezetést
Fotó: Nagy Balázs

Ezt követően rákapcsolt a MÁV, többet birtokolta a labdát, és többször kezdeményezett, a tiszazugiak pedig zárt védekezés mellett több apró szabálytalansággal igyekeztek tördelni a játékot, kontrákból pedig igyekeztek veszélyt teremteni.

Az első félidő nem hozott sok helyzetet, a szolnokiak főleg beadásokkal operáltak, viszont rendre sikertelenül, így maradt az egygólos martfűi előny a szünetig.

Horváth Csaba feltüzelte övéit a pihenő alatt, ugyanis lendületesebb támadásokat vezettek már a második játékrész elején. A 48. percben Busa Bence beadását Lengyel Béla sarokkal továbbította a kapu felé, Ladányi Patriknak bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy hárítsa a próbálkozást.

A forgatókönyv a második negyvenöt percben is hasonló volt, mint az elsőben, a MÁV beadásai pontatlanok voltak, illetve a martfűi kontrákból sem termett sok veszély.

A hajráig kellett várni az újabb nagy helyzetre: a 82. percben Ladányi öklözött ki egy beadást egyenesen Iván Milánhoz, a MÁV szélsője azonban üres kapura fölé lőtt.

A martfűiek a mérkőzés végére emberhátrányba kerültek, Szabó Tamás ugyanis fejsérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, így Kinyik György együttese tíz emberrel védekezett a hátralévő időben.

A szolnokiak viszont nem adták fel, az utolsó percekig küzdöttek,  ennek pedig meg is lett az eredménye. Lengyel Béla passzolt a védők mögé Busának, aki egy átvétel és egy igazítás után nagyjából az ötös sarkáról kilőtte a hosszút, és kiegyenlítette az állást, 1–1.

Az eredmény a lefújásig nem változott, így pontosztozkodásba torkollott a megyei rangadó, amelynek az első fordulós vereségek után egyik csapat sem örülhetett igazán.

Annak viszont örvendezhetünk, hogy egyre több fiatal kapja meg a lehetőséget az NB III.-ban. A Martfűtől Polyák Dávid, míg a Szolnoki MÁV-ból Dósa Zsombor a második, a 2007-es születésű Kató Tamás pedig első harmadosztályú mérkőzésén lépett pályára szerdán.

NB III. Dél-Keleti csoport

Szolnoki MÁV–Martfű 1–1 (0–1)

Tiszaligeti Stadion, 1100 néző, vezette: Lovas László (Varga L., Csákó P.)

Szolnok: Csáki – Kópis, Sitku (Dobler, 75.), Szabó R., Pinto (Dósa, 60.) – Lengyel B., Tisza, Pelles – Barna V., Busa, Iván M. (Kató, 81.). Edző: Horváth Csaba.

Martfű: Ladányi – Draskóczi, Mlinárcsik, Kardos, Tölgyesi, Vadas (Kasik, 56.) – Csúri (Székely D., 56.), Asztalos (Ficsor, 65.) – Pintér V. (Polyák, 56.), Kriska, Izsold (Szabó T., 74.). Edző: Kinyik György.

Gólszerzők: Busa (87.), ill. Pintér V. (8.)

Horváth Csaba: – Nagyon sokat tettünk a győzelemért. Az első félidő nem úgy alakult, ahogy elterveztük, a másodikban próbálkoztunk tovább és végül sikerült egalizálnunk. Gratulálok a martfűi csapatnak a pontszerzéshez!

Kinyik György: – Formálódó csapatunk értékes pontot szerzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában