Kajak-kenu

2023.08.11. 16:56

Kiharcolta az indulást a felnőtt vb-re a Szolnok ifjúsági korú tehetsége

Második helyen végzett a válogatón, ezzel indulási jogot szerzett a maratoni világbajnokságra Kis-Batka Imola.

Rózsa Róbert

Kis-Batka Imola Johanna (balra) ott lesz a dániai felnőtt vb-n

Fotó: MKKSZ

Kiharcolta a részvételt az augusztus 31. és szeptember 3. között, Dániában rendezendő maratoni világbajnokságra Kis-Batka Imola Johanna. A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola 2005-ös születésű kenusa csütörtökön C1 rövid körön, 3,4 kilométeres távon állt rajthoz a Fadd-Domboriban tartott válogató versenyen, és a második helyet szerezte meg.

A kenusok viadalát a papírformának megfelelően Kisbán Zsófia (Lágymányosi Szpari Vízisport) nyerte meg 19:24.730 perccel. Tőle 20 másodperccel lemaradva ért célba a Szolnok versenyzője (19:44.940), harmadikként a váci Hegedűs Karolina Dóra érkezett meg. Második helyével Kis-Batka is indulási jogot szerzett a világbajnokságra.

A Sportcentrum tehetsége pénteken szintén rajthoz állt, ezúttal saját korosztályában, ifjúsági kategóriában, a klasszikus maratoni távon (11 kilométer) versenyzett, és 1:10:38.450 órás idővel győzött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában