Funkcionális verseny

2023.08.25. 13:49

Látványos versennyel népszerűsítik a sportolást szombaton, a Tiszaligetben

Szombaton súlyzókat ragadhatnak Szolnokon, a Tiszaligetben azok, akik részt vesznek a hagyományteremtő jelleggel először életre hívott funkcionális versenyen.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Különleges esemény helyszíne lesz szombaton a Tiszaliget. Első alkalommal rendeznek Szolnokon funkcionális versenyt, ami viszont a rendezők reményei szerint éves hagyománnyá is válhat.

– A sportcsarnok előtti téren tartjuk meg az amatőr funkcionális versenyt. Ezúttal egyéniben lehet indulni, de később akár páros vagy csapatviadalt is rendezhetünk – osztotta meg lapunkkal Borbíró Zoltán, a Fitter & Stronger kupa névre keresztelt verseny szervezője. Elmondta, reggel 8 és 9 óra között tartják a regisztrációt, maga a viadal 9-kor kezdődik. Idén legfeljebb 100-an nevezhetnek, de nem kizárt, hogy jövőre emelnek a létszámon.

– Négy pálya van, 6 feladatot kell rajtuk elvégezni. A verseny célja a sport népszerűsítése, a testmozgás lehetőségeinek bővítése, minél szélesebb körű megismertetése. Indulócsomagot és befutóérmet mindenki kap, a kategóriánkénti első helyezett érmet is hazavihet, az abszolút győztes pedig külön díjazásban részesül – mondta Borbíró Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában