Kajak-kenu

2023.08.31. 12:05

Maratoni vb: elsőként ért célba a Szolnok versenyzője, de bírói döntés miatt ezüstérmet kap

A kenus Kis-Batka Imola remek versenyzéssel elsőként ért célba a Dániában zajló maratoni világbajnokságon, de 30 másodperces időbüntetést kapott, így "csak" másodikként végzett.

Rózsa Róbert

Kis-Batka Imola aranya ezüstté "változott" Dániában

Fotó: MKKSZ

Rövid ideig világbajnokként ünnepelhetett Kis-Batka Imola, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola kenusa csütörtökön, a dániai Vejenben zajló maratoni világbajnokságon. Az augusztus 31-étől szeptember 3-áig tartó vb első napján a juniorok 11,1 kilométeres távján állt rajthoz a szolnokiak versenyzője, és 1.04:37.16 órás idővel elsőként ért a célba.

Kisvártatva azonban kiderült, mégsem állhat fel a dobogó tetejére.

A versenybírók ugyanis úgy látták, az utolsó körben leszorította spanyol riválisát. A verseny ilyen kései szakaszában a bírák már nem az amúgy szokásos kizárás mellett döntöttek, hanem 30 másodperces büntetést szabtak ki a magyar versenyzőre. Ez azonban éppen elég volt ahhoz, hogy Kis-Batka a végelszámolásnál a második helyre szoruljon.

Végeredmény, maratoni világbajnokság, junior C1 11,1 km: 1. Nerea Novo (spanyol) 1.04:52.05, 2. Kis-Batka Imola 1.05.07.16 – 30 másodperces büntetéssel, 3. Fracesca Vigorito (olasz) 1.05:42.81.

Kis-Batka Imola pénteken, az U23-asok között ugyanezen a távon áll rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában