Kosárlabda

2023.08.13. 18:15

Nagy csatában veszítettek a rajton Lukács Norberték

Csapatunknak volt tartása, többször is felállt hátrányból, de nem tudott nyerni a lengyelek elleni vasárnapi olimpiai előselejtezőben.

Varga Csaba

Lukács Norbert is nagyon igyekezett a meccsen

Fotó: Fotó: fiba.basketball

Nem sikerült a magyar válogatott nyitómeccse a lengyelországi Gliwicében zajló olimpiai előselejtezőben, ugyanis két ponttal kikaptak a vendéglátók csapatától.

Nem a legjobb előjelekkel várta a tornát a magyar együttes, soraikból többen – Allen Rosco, Mikael Hopkins, Eilingsfeld János, Mócsán Bálint, Hanga Ádám – sérülés, illetve klubváltás miatt nem állhattak Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány rendelkezésére. Sőt, Vojvoda Dávid is bokasérülést szenvedett a minapi edzésen, szerencsére a gyógykezelés hatására vállalta a játékot. Az Olajbányász soraiból Lukács Norbert kapott behívott a csapatba, míg a szakmai stábban Pór Péter pályaedzőként segíti Ivkovics munkáját.

Az első tíz percben a mieink tartották lépést, és sem játékban, sem pontban nem maradtak el, 19–19. A második negyed végén azonban volt egy rossz periódusa a lengyelek egy 10–1-es rohammal elhúztak, így 38–32-vel zárult az első félidő. A fordulást követően úgy tűnt, hogy a hazaiak ideje korán lerendezik a meccset, hiszen már 59–46-ra is vezettek. A magyarok azonban Perl Zoltán és Vojvoda Dávid vezérletével egy 14–1-es etappal fordítottak és a záró negyed kezdetekor egy pont volt az előnyük, 59–60. Az utolsó tíz perc elején megint hat pont lett válogatottunk hátránya, a végjátékban Perl Zoltán és Golomán György triplája is célba ért, mégsem sikerült bravúr, a lengyelek 83–81-es győzelmet arattak. Javítási lehetőség hétfőn 17.30-tól a portugálok ellen.

Lengyelország–Magyarország 83–81 (19–19, 19–13, 21–28, 24–21)

Gliwice, 3100 néző. Vezette: Krejic (szlovén), Baki (török), Vulic (horvát).

Lengyelország: Michalak 13/3, Sokolowski 18, Ponitka 13/3, Zyskowski 7/6, Balcerowski 22/3. Csere: Milicic 4, Groselle, Pluta, Zolnierewicz 2, Witlinski 4.Szövetségi kapitány: Igor Milicic.

Magyarország: Váradi B. 6/3, Vojvoda 13/6, Benke 9/6, Golomán 12/3, Keller Á. 4. Csere: Karahodzsics 2, Perl 24/6, Lukács N. 2, Pongó Marcell 3, Somogyi Á. 6. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában