Vízilabda

2023.08.18. 21:46

Vereséggel kezdett a szolnoki vízilabdacsapat

Három helyszínen 12 csapat részvételével kezdődtek meg a vízilabda BENU Magyar Kupa csoportkörének küzdelmei. A Szolnoki Dózsa-Praktiker legénysége a C jelű négyesben a Budapesti Vasas ellen kezdte meg szereplését, a szentesi uszodában.

Varga Csaba

Kovács Gergő (labdával) három gólt lőtt a Vasas hálójába

Forrás: Szolnoki Dózsa

Fotó: Illyés Csaba

Az első mérkőzést a házigazda szentesiek a Péccsel vívták. Végül óriási csatában a hazai együttes egy góllal bizonyult pécsi vetélytársánál. A folytatásban a Szolnoki Dózsa az elmúlt bajnoki évadban negyedik, nemzetközi szinten Eurokupagyőztes Vasassal szemben kezdte meg a tornát. A fővárosiak nagyon bekezdtek hamar kétgólos előnyt harcoltak ki, majd három perc játékot követően Kovács Gergő góljával szépített a Dózsa. Az angyalföldiek azonban nem adták ki a kezükből a vezetést, sőt volt, hogy három góllal is vezettek a Szolnokkal 2021-ben bajnok és Eurokupagyőztes Konarik Ákos, és a szerb olimpiai bajnok Sztrahinja Rasovics találataival. A Pásztor Mátyást nélkülöző szolnokiak egy percig sem adták fel, Jansik Dávidék ellenfelük nyomába eredtek, de nem tudták őket utolérni. A mérkőzés záró gólját a szolnokiak jobbszélsője, Szeghalmi Zsombor szerezte, de mindez már nem befolyásolta a végeredményt, a fővárosi alakulat kétgólos győzelmét már nem fenyegette veszély.

A folytatás szombaton délelőtt a Pécs ellen, majd a tornazáron a Szentessel mérik össze erejüket a Tisza-partiak. A csoportból az első két helyezett kvalifikálja magát a jövő hétvégi negyeddöntőbe.

A C csoport eredményei és további programja:

Péntek: 

PVSK–Szentes 15–16 (4–4, 3–4, 4–4, 4–4)

Szolnok–Vasas 11–13 (2–4, 3–3, 1–2, 5–4) 

G.: Jansik D., Kovács G. 3-3, Pető A., Szeghalmi 2-2, Ágh, ill. Sz. Rasovics 4, Konarik Á. 3, Bátori 2, Burián, Batizi, Lakatos S., Dedovics.

Szombat: 

Vasas–Szentes, 10.00, PVSK–Szolnok, 11.45, Szentes–Szolnok, 16.00, Vasas–PVSK, 17.45.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában