Birkózás

2023.09.21. 10:49

Korengedménnyel nyert Eb-t a szolnoki tehetség

A szolnoki Sillei Janka úgy nyerte a serdülők kontinensbajnokságát, hogy túlságosan fiatal kora miatt papíron nem is indulhatott volna.

Rózsa Róbert

A szolnoki Sillei Janka (pirosban) korengedménnyel nyerte Kaposváron a serdülő Eb-t

Fotó: Facebook.com / Vasas SC

Kaposváron rendezték még nyáron az U15-ös korosztály Európa-bajnokságát, amelyen a lányok 39 kilogrammos súlycsoportjában a szolnoki, a Vasas színeiben versenyző Sillei Janka diadalmaskodott. Janka akkor a horvát Lara Blazekovicot és a bolgár Hriszjana Hrisztovát egyaránt tussal legyőzve jutott be a fináléba, ahol az orosz Angelina Aljakbarovával találkozott, és mögékerüléssel, valamint passzivitási ponttal 3–0-ra legyőzte.

Az Eb-győztes tehetség édesanyja, Szakács Szilvia lapunknak most elmondta azt is, a birkózó korengedménnyel indulhatott a kontinensbajnokságon, mivel akkor még a 13 éves kort sem töltötte be. Megtudtuk azt is: az ifjú birkózót – a Vasas tréningjein felül – nevelőapja készíti fel az összecsapásokra. Edzője, Wöller Gergő szorgalmas, erős, remek fejű versenyzőnek nevezte korábban a szolnoki lányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában