Labdarúgás

2023.09.01. 07:30

Négy egykori szolnoki is magyar válogatott keretében

Gera Zoltán szövetségi edző csütörtökön kihirdette keretét a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre, amelyben négy, egykoron Szolnokon nevelkedett, illetve itt megfordult fiatal játékos is helyet kapott.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Gera vezette csapat remek felkészülést tudhat maga mögött, hiszen a közel egy év alatt lejátszott nyolc gyakorló mérkőzéséből hatot megnyert és mindössze két vereséget szenvedett el. Egy hét múlva már tétmeccsen kell a huszonnégy meghívott játékosnak bizonyítania, hogy nem véletlenül esett a tréner választása éppen rájuk. Szeptember 7-én a Kazah válogatott látogat Szegedre, rá öt napra pedig Máltán lép fel a nemzeti tizenegy. 

Nagyszerű hír, hogy a most kihirdetett keretbe négy volt szolnoki labdarúgó is meghívóhoz jutott, így Komáromi György (Puskás Akadémia), Csinger Márk (DAC - Dunaszerdahely), Fehér Csanád (Újpest FC) és Szabó Alex (Bp. Honvéd) is helyett kapott a listán.

Gera Zoltán elmondta, hogy szeretnének két győzelemmel kezdeni, ami csak látszólag lesz egyszerű feladat. Három újonc is velük készül – köztük Fehér Csanád – ami részben teljesítményüknek, valamint annak is köszönhető, hogy négy futballista is már a felnőttek között bizonyíthat. A volt szolnoki fiúknak egyébként komoly esélyük van a pályára lépésre, hiszen valamennyien játszanak is klubcsapataikban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában