Kosárlabda

2023.09.03. 13:38

Potyogtak a pontok kosárcsapataink felkészülési meccsein

Három héttel a másodosztály bajnoki rajtja előtt sorra játszák tesztmérkőzéseiket régiónk kosárlabda csapatai.

Varga Csaba

A ceglédi vezetőedző, Siska János (a jobbszélen áll) csapata még veretlen az előszezonban

Fotó: Pesti József

A nyáron alapos vérátömlesztésen átesett ceglédi legénység az ugyancsak a Piros-csoportban érdekelt Fót együttesét fogadta. A vendégek soraiban két egykori Olaj-játékos Markovics Luka és Juhos Levente, valamint a korábban a JKSE-ben is szerepelt James Kinney és Csík Richárd is szóhoz jutott.

Ceglédi KE–Phoenix-MT Fót 87–77 (25–20, 15–24, 24–19, 23–14)

CKE: Herendic 13, Dragasevic 14/6, Velkey 18/15, Gordán 5, Olasz Á. 11. Csere: Horváth Á. 3/3, Csaba Gy. 8, Horváth M. 2, Fodor M. 3/3, Csorvási M. 7, Orgona 3/3. Edző: Siska János.

Fót: Kinney 12, Richter 3/3, Kékesi, Markovics 8/3, Juhos 18/6. Csere: Szabó 10, Bálint, Csikós 12/6, Tichov 11/3, Csík R. 3/3, Varga. Edző: Surmann Gábor.

A zárt kapuk előtt lejátszott összecsapás hullámzó játékot hozott az első negyedben még a hazaiak domináltak, a folytatásban azonban a fótiak Juhos és Kinney pontjaival fordítottak az álláson. Sőt a fordulást követően kilenc ponttal járt előrébb vendéglátójánál a Fót. 

A hazaik azonban összeszedték magukat jó védekezésből kiindulva, ponterős játékkal egy 16–4-es rohammal visszavették a vezetést. A hajrában már nem volt kétséges a Cegléd győzelme.

A CKE edzője, Siska János ekképp értékelt a klub honlapján: 

Látszott a fiúkon a fáradtság, már az ötödik hét végén vagyunk, most kapták a legnagyobb terhelést, innentől visszaveszünk a terhelésből. Inkább fejben láttam a fáradtságot, nagyon hullámzó volt a játékunk, de az nagyon pozitív, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe úgy, hogy több mint tíz ponttal is vezetett az ellenfél 

– látszott, hogy a negyedik negyedben még volt erőnk bőven. 

A kapott ponttal most elégedett vagyok, a támadásunk akadozott a meccs elején, de a végén így is összejött a győzelem.

A Jászberényi KSE együttesére két mérkőzés várt a hétvégén Miskolcon, a Szaniszló Sándor emléktornán. 

A kék-fehérek az elődöntőben óriási meccset játszottak az elmúlt évadban ötödik helyezett DEAC U23-as gárdájával. Végig fej-fej melletti nagy csatában az utolsó pillanatban szerzett kosárral a DEAC 102–101-re nyerte meg a mérkőzést. Így a berényiek a harmadik helyért játszhattak a Salgótarjánnal, és magabiztos 89–68-as győzelmet arattak.

A folytatásban hétfőn 18.30-tól a Tiszaújváros legénységét látja vendégül a JKSE. Majd pénteken és szombaton Cegléden egy felkészülési tornán lépnek pályára Puskás Artút tanítványai, ahol a házigazdák mellett a TF-Bp és a Veszprém csapatai lesznek a vetélytársaik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában