Lábtoll-labda

2023.09.28. 19:27

Rendhagyó helyszínen rendezik meg az Újszász Kupát

Immár 20. alkalommal rendezik meg szombaton az Újszász Kupa elnevezésű lábtoll-labda versenyt, amelynek ezúttal a Fejér vármegyei Seregélyes sportcsarnoka ad otthont.

Varga Csaba

Herczeg Gábor (balról) a kupasorozat legeredményesebb játékosa volt

Fotó: Kovács Nándor

Az év egyik legrangosabb hazai seregszemléjén nem kevesebb, mint a hét versenyszámban (férfi és női csapat, férfi és női páros, vegyes páros, férfi és női egyéni) bizonyíthatnak a sportág művelői, közülük a legtöbb ranglistapontot szerző férfi és női játékos nyeri majd az Újszász Kupát. A bajnoki címekért és a dobogós helyezésekért várhatóan az Újszászi VVSE, a Nagykanizsa ZSE, a Pusztaszer PISZE SE és a Cserszegtomaji SK legjobbjai harcolnak majd.

Emlékezetetőül a torna címvédői Farkas Lilla és Herczeg Gábor (mindkettő Újszász). Az utóbbi játékos 2014–2022 között zsinórban aratott nyolc győzelmével a kupasorozat abszolút csúcstartója. Gábor azonban nem védheti meg címét, ugyanis a tavalyi évben felhagyott az aktív sporttal.

További érdekességek

Az Újszász Kupa történetében a lábtoll-labdázók mindig a maximális teljesítményre, a négy bajnoki címre áhítoztak. A sportág történetében a férfiaknál ez eddig csak Herczeg Gábornak sikerült 2015-ben. A hölgyek mezőnyében az újszásziak közül Farkas Lilla kétszer (2021, 2022), Vachal Krisztina (2018), Kapás Ágnes (2008) pedig egyszer-egyszer nyert négy aranyérmet. Jelenlegi rekorder, három tökéletes bajnokságával, Budavölgyi Veronika (Nagykanizsa).

A kupasoraozat 20 éves történetében a férfiaknál mindössze négyen: Herczeg Gábor, Tóth Gábor, Nózsi Péter (mind Újszász) és Hartai Attila (Nagykanizsa), a hölgyeknél pedig kilencen: Kapás Ágnes, Vágó Henriett, Ézsiás Kitti, Vachal Krisztina, Farkas Lilla (mind: Újszász), Farkas Martina (Borjád), Budavölgyi Veronika, Gozdán Ágota és Kunics Réka (mind: Nagykanizsa) hódították el az Újszász Kupát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában