Vízilabda

2023.09.04. 15:15

Szolnoki szakembert neveztek ki a női válogatott élére

A Szolnoki Dózsával BL-t nyerő szakembert veszi át a női vízilabda-válogatott irányítását Mihók Attilával közösen.

Rózsa Róbert

Cseh Sándor Mihók Attilával közösen veszi át a magyar női vízilabda-válogatott irányítását

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Mihók Attila és Cseh Sándor közösen veszi át a magyar női vízilabda-válogatott irányítását – jelentette be hétfőn a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ).

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke az MTI közlése szerint azt mondta, mindkét szakember megbízatása a párizsi olimpia végéig szól, ugyanakkor a fő cél először az, hogy a csapat megszerezze a kvótát az ötkarikás játékokra. Erre legközelebb a januári Európa-bajnokságon lesz lehetősége, ahol egy, majd a februári világbajnokságon további két indulási jogot osztanak ki.

– Ez egy olyan döntés, amely a megújulást jelenti és a teljes vízilabdatársadalom be tud mögé állni – hangsúlyozta Madaras, hozzátéve, hogy mindkét szakember főállású szövetségi kapitányként dolgozik majd.

 

Mihók Attila társa az a Cseh Sándor lesz, aki eddigi edzői karrierje legnagyobb sikereként 2017-ben Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a Szolnoki Dózsa csapatát.

 

 – Az élsportban a nőknél is egyre jobban dominál az erő, és ebben közelít a férfiakhoz. Ezért is merülhetett fel egy olyan szakember neve, aki eddig férfiakkal dolgozott. A közös beszélgetéseink során viszont tisztán látszódott, hogy sokkal erősebbek lehetünk ketten – mondta Cseh Sándor, aki az elmúlt öt évben az MVLSZ utánpótlásképzésért felelős szakmai igazgatójaként dolgozott.

A Mihók-Cseh páros Bíró Attilát váltja a nemzeti csapatnál, akit két héttel ezelőtt, nyolc év után mentettek fel posztjáról, miután a válogatott csak a hatodik helyen végzett a fukuokai világbajnokságon. Bíróval 2016-ban Európa-bajnoki címet nyert a csapat, a 2021-es tokiói olimpián a szakág történetének első érmét szerezte a harmadik hellyel, tavaly pedig hazai környezetben döntőt játszott a világbajnokságon, és ezüstérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában