Vízilabda

2023.10.11. 07:30

Hibátlan csapatok találkoznak Szolnokon

Az élvonalbeli bajnokság 5. fordulójából elhalasztott Szolnoki Dózsa Praktiker–BVSC-Zugló összecsapást szerdán 18 órától pótolják a felek a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

Hangay Zoltán (guggol) szerint nüanszokon múlik majd a BVSC elleni mérkőzés eredménye

Fotó: Mészáros János

A mérkőzést a BVSC szombati Eurokupa kötelezettsége miatt halasztották el, amikor zuglóiak hazai medencében játszva 10–9-re verték a német Hannover alakulatát. Ha már az eredményeknél tartunk, a Szolnok és a BVSC is hibátlan mérleggel várja a szerdai találkozót. Az elmúlt szezonban ötször mérte össze erejét a két csapat, ebből háromszor a Dózsa diadalmaskodott, a szezon utolsó két meccsén azonban a BVSC nyert, és ezzel az ötödik helyen zárt megelőzve a szolnokiakat. Egy biztos, hogy közülük szerda estére már csak egyik marad hibátlan. Vajon ki lesz az?

– Jó lenne, ha megőriznénk hibátlan mérlegünket – mondta lapunknak Hangay Zoltán, a Dózsa edzője. – A BVSC jó erőt képvisel, szeretnénk visszavágni a legutóbbi évad utolsó meccsén elszenvedett vereségért, ami az ötödik helyünkbe került. Az elmúlt hetekben többen is betegeskedtek sorainkban, szerencsére mindenki a fedélzeten. Kemény és jó mecset várok, egy biztos, nüanszokon  múlik majd a győzelem, remélem, a mi javunkra.

Az 5. forduló további eredményei: UVSE–FTC 3–20, Kaposvár–KSI 18–5, Szeged–OSC 9–15, PVSK–Szentes 8–9, Eger–Vasas 14–15, a Miskolc–Bp. Honvéd mérkőzést november 29-én rendezik.

Az állás: 1. FTC 15 pont, 2. OSC 15, 3. Vasas 15, 4. Szolnok 12, 5. BVSC 12, 6. Bp. Honvéd 9, 7. Kaposvár 6, 8. Szentes 6, 9. Miskolc 3, 10. Eger 3, 11. Szeged 0, 12. KSI 0, 13. Pécs 0, 14. UVSE 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában