Kézilabda

2023.10.10. 12:42

Javított a Székács, szolnoki diadal született a jászkunsági derbin

A férfi NB II.-ben a Mezőtúr, a Székács és a Szolnok csapata is győzelemmel zárta a 4. fordulót.

Varga Csaba

Az elmúlt hetek gyengébb formája után, ezúttal kitett magáért a Székács legénysége

Fotó: Facebook.com

NB II. G csoport

Székács KE GÉF-PRO–Csömör KSK 37–31 (17–18)

Törökszentmiklós, 150 néző. V.: Nagy L., Szekeres L.

Székács: Rizinger – Holló 14, Takács 9, Buday 1, Csanádi 3, Nyeső, Szöllősi 1 Csere: Pásztor és Subicz (kapusok), Gelley 5, Sütő 4, Monoki, Nyikos, Cseuz. Edző: Szloska Krisztián.

Jól kezdett a címvédő Székács a listavezető Csömör ellen, hiszen az első negyedórában háromgólos előnyhöz jutottak. A Pest vármegyeiek azonban hamar kapcsoltak, és a félidő végére megfordították az állást, 17–18. A második félidőben aztán a Csömör lendülete megtört, a vendéglátók védekezése pedig felkeményedett, a negyvenedik percben már ismét a székácsosoknál volt az előny, 24–23. Ezután már Sütő Olivér és Holló Alex futószalagon termelték a gólokat, így nem fért kétség a törökszentmikósiak győzelméhez.

– Értékes győzelmet arattunk az eddig százszázalékos csömöri csapat ellen. – nyilatkozta lapunknak Szloska Krisztián, a törökszentmiklósiak edzője. – Remélem ez a siker helyrebillenti a csapatot minden szinten. Folytatjuk a munkát, van még mit behoznunk.

Szolnoki KCSE–Túrkevei VSE 38–25 (16–11)

Szolnok, 100 néző. V.: Frank D., Mucza N.

Szolnok: Varga I. – Kovács I. 3, Bagdi 4, Rékasi 3, Cselovszki 4, Csibrány 14, Gál D. Csere: Boldog és Pallér kapusok) Makkai, Matócsi 2, Szűcs H., Szűcs B., Varga A. 2, Varga R. 2, Arany 4. Edző: Kovács Attila.

Túrkeve: Kiss A. – Ács 3, Debreczeni 4, Dékány, Herczegh 5, Keresztes M. 6, Nagy I. 3. Csere: Jánosa és Nagy Z. (kapusok), Bordács 1, Kelemen G. 2, Keresztes I. Szeremi, Simon I. 1. Edző: Patocskai László.

Mintegy negyed óráig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd 8–9-es állást követően robbantottak a hazaiak, akik egy 8–2-es rohammal állva hagyták az újonc túrkeveiket a szünetig, 16–11. A fordulást követően sem változott a játék képe a szolnokiak az ihletett formában játszó Csibrány Márk vezérletével szorgalmasan termelték a gólokat. A 40. percben már tíz volt közte, a hajrában még tovább nőtt a különbség, a Tisza-partiak pedig begyűjtötték első győzelmüket.

– Az elején döcögött, majd negyed óra után beindult a gépezet – mondta lapunknak, Kovács Attila, a Szolnok edzője. – A folytatásban összeállt a védekezésünk, amelyhez jó kaputeljesítmény is párosult. Csibrány Matyi pedig tarthatatlannak bizonyult támadásban. Örülünk, hogy megszereztük első győzelmünket, és várjuk a jó folytatást.

A TVSE edzője, Patocskai László pedig így nyilatkozott: – A meccs előtti héten sok problémával küszködtünk, betegségek és sérülések nehezítették a munkát. Sajnos védekezésben, beleértve a kapusokat, és támadásban is egyaránt gyenge teljesítményt nyújtottunk. Sajnos indiszponáltan játszottunk, így nem tudtuk elkerülni a vereséget.

További eredmények: Dabas II–PLER U21 36–31, Mizse KC–Üllői KSK 30–33.

A bajnokság állása: 1. Dabas II 6 pont, 2. Csömör 6, 3. Üllői KSE 6, 4. Mizse KC 4, 5. Székács KE 4, 6. Szolnok 2, 7. 7. PLER U21 2, 8. Túrkeve 2 pont.

H csoport

Mezőtúri AFC-Syngenta–Békési FKC U21 37–26 (17–10)

Mezőtúr, 100 néző. V.: Herceg U., Piller T.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 9, Csige 8, Kovács T. 8, Farkas K. 1, Soós B. 2, Zvolenszki 3. Csere: Molnár B. (kapus), Sárosi 3, Tusjak 3, Losonc, Kun, Schnetter. Edző: Csizmadia Tamás.

Az egyre jobb formába lendülő mezőtúri legénység hamar elhúzott vetélytársától, újabb magabiztos győzelmet aratott és továbbra is tartja második helyét a tabellán.

– Az első félidő közepétől felpörögtünk és hétgólos előnyt építenünk fel. A második félidőben tovább fokoztuk a tempót, voltak jó periódusaink és végül tekintélyes különbséggel győztünk, és újabb fontos két pontot szereztünk – értékelt Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője.

További eredmények: Kondoros–Makó 30–37, Újkígyós–Orosháza 25–29, Berettyóújfalu–Pick Szeged III 28–41.

A bajnokság állás: 1. Orosháza 8 pont, 2. Mezőtúr 6, 3. Makó 5, 4. Újkígyós 5, 5. Kondoros 4, 6. Pick Szeged III 2, 7. Berettyóújfalu 2, 8. Békési FKC U21 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában