Diákolimpia

2023.10.12. 17:00

Rekordszámú részvételt hozott a fiatalok szolnoki megméretése

Jó hangulatban, rekordrészvétellel zajlott le az atlétikai diákolimpia Szolnokon tartott fináléja.

Rózsa Róbert

Illusztráció

Fotó: Facebook.com / Magyar Diáksport Szövetség

Rekordszámú nevezéssel zajlott le szerdán és csütörtökön, a szolnoki Véső úti pályán az atlétikai diákolimpia ügyességi és váltófutó országos döntője. A 144 csapat és 1500 versenyző részvételével megtartott versengéssel kapcsolatban pedig a visszajelzések is jók.

– Először tartottunk Szolnokon országos atlétikai diákolimpia döntőt. A rendezésre még tavasszal pályáztunk, mivel számítottunk rá, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság nyomán megnő az érdeklődés a sportág iránt – mondta el érdeklődésünkre a finálét – a Magyar Diáksport Szövetséggel együttműködésben – szervező Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára. Csík Gábor szerint Szolnokon adott egy új pálya, emellett népszerűsíteni szeretnénk az atlétikát, ezért határoztak a pályázásról. Hozzátette, jövő májusban is tartanak döntőt, akkor a IV. korcsoportos ügyességi és váltófutó bajnokságot rendezik a Veső úti rekortánon.

Közös szervezés, a Magyar Diáksport Szövetséggel együtt. Pályázni kellett. Oka, itt a pálya, hangulat, nézők, szülők, jó rendezvényt hoztunk össze. Most volt az atlétikai vb, megnőtt a kedv, ennek nyomán terveztük el.

– A gyerekek élvezték a versenyt, amely már-már fesztivál hangulatban, sok néző, szülő részvételével telt. Mind a 19 vármegyéből érkeztek csapatok, ráadásul ezek a fiatalok más korábbi versenyeneken is találkozhattak. Köszönet jár mindenkinek, aki a szervezésben és a lebonyolításban részt vett – emelte ki Csík Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában