Labdarúgás

2023.10.26. 20:00

Tajti Bence, a fürediek kapusa pénteken kezdi a világbajnokságot

Péntektől november 4-ig tartanak majd a minifutball-világbajnokság küzdelmei, amelyre a magyar válogatott is kvalifikálta magát. Nemzeti csapatunk 13 játékossal a soraiban repült el a vb helyszínére, az egyesült arab emírségekbeli Ras al Khaimah-ba. A mieink között ott lesz Tajti Bence, a Facultas Tiszafüredi VSE nagypályás együttesének kapusa.

Varga Csaba

Tajti Bence a pénteken kezdődő minifoci-világbajnokságon képviseli hazánkat

Fotó: Facebook.com / Tiszafüredi VSE

Mindez egyben azt is jelenti, hogy a 26 esztendős hálóőr szolgálataira egyelőre nem számíthatnak az NB III.-ban szereplő tiszafürediek.

– Az biztos, hogy hiányozni fog sorainkból a bajnoki meccseken Bence – mondta lapunknak Ábrahám Tamás, a fürediek elnökhelyettese. – Mi azonban örülünk, ha egy játékosunk előre, feljebb lép pályafutásában. Kapusunk már évek óta tagja a minifoci válogatottnak, amellyel nemzetközi szinten is szép eredményeket ért el. Büszkék vagyunk rá, hogy városunkat és klubunkat is képviseli majd a nagyszabású világeseményen. Nagyon sok sikert kívánunk neki és a csapatnak a világbajnokságon, és jó eredménnyel a tarsolyukban várjuk őket haza.

Mint megtudtuk Nagy Lajos szövetségi kapitány nagyon bő kerettel kezdte meg idén januárban a vb-felkészülést, majd hosszú hónapok után előbb 17, végül a napokban 13 főre szűkítette a nemzeti csapat létszámát.

– Nem kevesebb, mint 32 játékossal kezdtük meg a felkészülést, ami a hónapok során változott, estek ki emberek és csatlakoztak újak. Több keretszűkítés után értünk el oda, hogy a szerintem legerősebb csapatot ki tudtam hirdetni. Azt szeretném, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot a világbajnokságon. Hogy ez mire lesz, az majd kiderül, de egy jó eredmény is lehet belőle – mondta a szövetség honlapján Nagy Lajos.

Válogatottunk Szerbiával, Portugáliával és Líbiával került össze a H csoportban.

A mieink kerete: Kapusok: Tajti Bence, Bohony Bálint. Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Kozó Viktor, Nádasi Kornél, Dunai András, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence.

Program:

Péntek: Magyarország–Portugália, 17.45

Vasárnap: Magyarország–Líbia, 7.15

Kedd: Magyarország–Szerbia, 19.15

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Mi is az a minifoci?

Tulajdonképpen a hazánkban is népszerű 5x1-es kispályás futballról van szó. Tehát egy kapus és öt mezőnyjátékos alkotja a csapatot, 46x21 méteres pályán, 4x2 méteres kapura, 2x20 percig folynak a küzdelmek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában