Kosárlabda

2023.11.05. 21:02

A végjátékban kapott ki a Jászberény

A tartalékosan felálló, Oroszi Bencét és Jordan Santiagót nélkülöző jászberényi kosárcsapat hazai pályán játszva nem bírt az újonc MEAFC-Miskolc együttesével az NB I/B 7. fordulójának összecsapásán.

Varga Csaba

A jászberényi meccsen sem maradtak el a tömegjelenetek

Fotó: Pesti József

Jászberényi KSE–MEAFC-Miskolc 79–87 (18–21, 19–24, 28–19, 14–23)

Jászberény, 300 néző. Vezette: Fodor A., Gaál I., Gombos M.

JKSE: DUNAI 14/3, Mester 12/3, Boka-Magó 2, RÁTVAY 12, MELEG 18, Csere: Kucsora 13, Dékány 6, Horváth N. 2, Pilinszki. Edző: Puskás Artúr.

MEAFC: TÓTH B. 12/6, GERŐCS 17/9, Kozák B. 6, CZIRBUS 18, KOZÁK M. 13/3. Csere: Sándor B. 8/6, Pintér D., Ragályi 5/3, Lippai 6, Gadus 2, Velkey G. Edző: Váczi Péter.

A jászberényi együttes küzdött, hajtott a meccsen a miskolciak ellen, akik nem régiben legyőzték a ceglédieket is. Tulajdonképpen három negyeden át vezettek a vendégek. A záró felvonásban a nagy szívvel játszó hazaiak a fordítottak, de az egykoron Jászberényben is megforduló Czirbus József vezérletével a vendégek még egy utolsó rohamot indítottak és megszerezték első idegenbeli győzelmüket.

– Mi három negyeden át loholtunk utánuk, s csak a 30. perc végén tudtuk átvennie a vezetést. Sajnos közben belefáradtunk ebbe az üldözőversenybe – mondta Puskás Artúr, a JKSE edzője. 

– Ráadásul 22-ből csak két triplánk ért célba, s ez olyan lélekölő, hogy már biztos helyzetekben is megremegett a játékosok keze. A Miskolc pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. Főleg úgy, hogy nagyon jó ritmusban játszottak. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert két alapember hiányában is mindent megtettek a győzelemért.

A MEAFC edzője, Váczi Péter pedig azt mondta:

 Tudtuk, hogy bármilyen összeállításban lép pályára ellenfelünk, ez nem lesz könnyű mérkőzés. Már csak azért sem, mert ismerem Puskás Artúrt annyira, hogy tudjam, ő nem fogja hagyni hogy ez számunkra könnyű győzelem legyen. Ellenfelünk a szívét, lelkét kitette a pályára, ahogy mi is. Alapvetően ez egy vagány, egylabdás meccs volt a végére.

További eredmények: 

MAFC–DEAC U23 94–72, 

Budafok–PVSK 82–84, 

Nyíregyháza–BKG PRIMA Akadémia 80–90, 

Salgótarján–Óbudai Kaszások 76–70, 

Phoenix-MT Fót–TF-BP 77–73.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában