Labdarúgás

2023.11.01. 14:03

„Migráns, hamászos robbantós” – kiabálták a nézőtérről a Berény és a MÁV korábbi játékosának

Származása miatt támadták Remili Mohamedet, a Jászberény saját nevelésű játékosát.

Rózsa Róbert

Remili (kékben) tavaly még Berényben lőtte a gólokat

Fotó: Pesti József

Cserét kért a Csorna–Kelen SC NB III.-as mérkőzés 71. percében Remili Mohamed, a vendég fővárosiak játékosa. A veterán támadónál ekkorra telt be a pohár a hazai szurkolók felé áradó szidalmai miatt. A 38 éves Remili a csakfoci.hu online portálnak eképp nyilatkozott az esetről: „A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón migránsoznak, hamászos robbantósnak neveznek. Annyira bántott, és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt, és nem nézek futballmérkőzést” – mondta Remili.

Az esetre mindkét együttes reagált. A Kelen közleményt adott ki, amelyben azt írták, „a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez a csornaiak részéről hiányzott. 2023-ban a rasszizmus bizonyos helyeken sajnos továbbra is létező jelenség, reméljük, a hazaiak vezetősége foglalkozik a történtekkel, és nem fogadja el az ehhez hasonló viselkedést a jövőben”. A csornai klub elnöke, Családi János a Csakfocinak úgy nyilatkozott, ők nem hallottak semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben. A találkozót egyébként a vendég Kelen SC nyerte, 2–1-re.

Ismert, az algériai apától és magyar anyától származó Remili Mohamed hétévesen telepedett le családjával Jászberényben. Futballistaként kezdetben a jászsági székhelyen pallérozódott, majd még utánpótláskorúként a Szolnoki MÁV-hoz igazolt. Utóbbi csapatban felnőttként két ízben, 2006-2008-ig, valamint 2010-2011-ig játszott. A magyar első osztályban négy csapatban – MÁV, Újpest, Vasas, Paks –, összesen 218 mérkőzésen lépett pályára. A Vasassal 2015-ben NB II.-es bajnoki címet, valamint gólkirályi címet nyert. A legutóbbi, 2022-2023-as idényben visszatért jászberényi nevelőegyesületéhez, amely színeiben 20 mérkőzésen nyolc gólt jegyzett. Ám a klub nehéz anyagi helyzete miatt a csapat javarészével együtt távozott a Jászberényi FC-től.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában