Labdarúgás

2023.12.02. 17:12

Két vereséggel kezdett vármegyei válogatottunk

Békés és Bács-Kiskun vármegye együttesétől is kikaptak a mieink, így pont, és lőtt gól nélkül zárták a szombati napot a Közép- és Délkelet Magyarországi Regionális Tornán.

Kovács Levente

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Szombaton vette kezdetét a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás tornájának Közép- és Délkelet Magyarországi Regionális csoportja, melyben helyett kapott Jász-Nagykun-Szolnok vármegye együttese is. A jászkunsági csapat szombat és vasárnap két-két mérkőzést játszik, egy meccs kétszer harminc percből áll.

Közép- és Délkelet Magyarországi Regionális Torna

Békés vármegye–Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 1–0 (1–0)

Gyulai Grosics Gyula Akadémia, vezette: Bálint Dániel (Dévényi B., Mákos M.)

Jász-Nagykun-Szolnok: Kovács T. (Kiss Z., a szünetben) – Kálmán L. (Háda, a szünetben), Nagy G., Sipos M., Veréb (Keő, a szünetben) – Kóródi (Bába, a szünetben), Borgulya, Bódai – Lakatos D., Lucza, Fajkó (Sali, 41.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerző: Isaszegi (12.)

Békés vármegye válogatottjával játszott először vármegyénk csapata a Közép- és Délkelet Magyarországi Regionális Tornán. A békésieknek már a második mérkőzésüket játszották aznap, a nyitótalálkozón 0–0-s döntetlent értek el Pest vármegye ellen.

Az ötödik percben majdnem hátrányba kerültek a mieink, egy oldal szabadrúgást Isaszegi Máté csúsztatott meg, majd Furár Róbert a hálóba továbbított, azonban a békésiek játékosa lesen helyezkedett, így maradt a gól nélküli állás.

A 12. percben viszont már ténylegesen megszerezte a vezetést a Békés vármegyei csapat, a tizenhatos vonalán cselezett be Isaszegi, majd a jobb alsóba tekert, 1–0.

A gólt követően rögtön veszélyeztettek a Szolnok vármegyeiek, Sipos Márk szögletét követően Fajkó Ákos lőtt fölé.

A folytatásban főleg a mezőnyben folyt a játék, a csapatok távoli lövésekkel, vagy pontrúgásokból veszélyeztettek, eredménytelenül.

Az első játékrész végén kapujához szegezték ellenfelünket a mieink, Borgulya Tamás járt a gólhoz a legközelebb, amikor egy szöglet utáni kavarodásnál végül közelről fölé fejelt, így maradt az 1–0-s állás a szünetig.

A második játékrész elején keresték a rést egymás védelmén az együttesek, amelyet Horváth Csaba gárdája talált meg először, Háda Zoltán teremtett ziccert Bába Tibor előtt, aki közelről a kapusba lőtte a labdát.

Közel álltak második góljukhoz a békésiek a félidő derekán, amikor a védelem mögé belőtt labdára Hanea Márkó startolt rá, óriási helyzetben azonban Kiss Zalán védeni tudott. Majd válaszként erre veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást a mieink, Lucza Tamás kísérlete viszont fölé szállt.

A meccs végén ismét a békésiek veszélyeztettek kontrából, Darida Ádám vezethette egyedül a kapura a labdát a félpályától, az akció végén azonban ziccerben célt tévesztett. A túloldalra is maradt még egy óriási lehetőség, Bába beadását Borgulya fejelte vissza Sali Roland elé, aki nem találta el a labdát hat méterre a kaputól.

Hiába domináltak többet a mieink, és küzdöttek az egyenlítésért a meccs utolsó pillanatáig, Békés vármegye válogatottjának akadtak nagyobb helyzetei, melyekből egyet értékesített is, így 1–0-ra megnyerte az összecsapást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye–Bács-Kiskun vármegye 0–2 (0–1)

Gyulai Grosics Gyula Akadémia, vezette: Dévényi Balázs (Fekete Z., Gyuga Zs.)

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye: Kiss Z. – Keő (Kálmán L., a szünetben), Dankovics, Borgulya, Háda – Nagy F. (Kóródi, 43.), Gazdag (Bódai, 43.), Bába – Ladányi (Lucza, 27.), Sali, Lakatos D. (Veréb, a szünetben) Edző: Horváth Csaba

Gólszerzők: Sallai (19. – tizenegyesből), Szabó Sz. (60+1. – tizenegyesből)

Az első játékrész felénél Keő József kezezése miatt tizenegyest fújt a játékvezető, és habár Kiss Zalán jól érezte melyik irányba kell vetődni, Sallai Bence értékesítette a büntetőt. Erre válaszként Borgulya Tamás óriási bedobását Bába Tibor fejelte kapura, Eifert János viszont szögletre ütötte a labdát.

Kontrából veszélyeztetett ezúttal Bács-Kiskun vármegye csapata, Sallai és Kiss párharcát ezúttal azonban utóbbi nyerte.

A második játékrészben javarészt a mezőnyben folyt a játék, lehetőségek nem nagyon alakultak ki, de inkább a bácsiaknak voltak kezdeményezőbbek, lövéseik azonban pontatlanok voltak.

A félidő közepéig kellett várni a mieink első valamirevaló helyzetére, ekkor Veréb Dániel beadását Lucza Tamás lőtte kapura, lövésébe azonban beleért Sali Roland, a jászberényi támadó viszont nem tudta irányítani a labdát, ami Eifert kezei között landolt.

Nem sokkal később ismét Lucza kísérletezett, jó 25-30 méteres életerős lövése a felső lécen csattant.

A mérkőzés utolsó percében érdekes körülmények között jutottak újabb tizenegyeshez a bácsiak, Farkas Béla esett hasra Kálmán Levente mellett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé ezúttal Szabó Szilárd állt, aki beállította a 2–0-s végeredményt.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye válogatottja így pont, és lőtt gól nélkül zárta a szombati játéknapot, vasárnap a mieink Csongrád-Csanád és Pest vármegye együttesével találkoznak.

Horváth Csaba: – Az első mérkőzésen első húsz percében jobban játszott ellenfelünk, a maradék negyvenben viszont mi irányítottunk, azonban nem sikerült gólt szereznünk, így vereséget szenvedtünk. A második találkozón két tizenegyesből kaptunk két találatot, nekünk is voltak helyzeteink, főleg a második félidőben, de nem tudtuk értékesíteni azokat, így nulla ponttal zártuk a szombati napot. Összességében amit elterveztünk játékban, azt sikerült végrehajtanunk, sajnos benne van a fociban, hogy nem mennek be a helyzetek, ezen igyekszünk vasárnap javítani. Próbáltunk lehetőséget adni mindenkinek, elégedett vagyok a csapat teljesítményével az eredményektől függetlenül, mert mindkét meccsen tudtunk dominálni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában