Vízilabda

2023.12.29. 14:41

Korábbi szolnoki pólós is az Év Sportolója jelöltjei között

Kihirdették az Év-sportolója szavazás részeredményeit. A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, aki 2017-2019 között a Szolnoki Dózsa játékosa volt. A nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a sportújságírók szavazatai lapján.

Varga Csaba

Zalánki Gergő a válogatottal és olasz Pro Reccóval minden címet elhódított az idén

Fotó: Nemzeti Sport

A győzteseket és a helyezetteket a 66. Év Sportolója Gálán jelentik be, amit január 8-án 19.30-tól rendeznek Budapesten, a Magyar Állami Operaházban, a díjátadót az M4 Sport közvetíti élőben.

Az Év férfi sportolója jelöltek: Kós Hubert (úszó) – világbajnok, 200 méter hát, Szoboszlai Dominik (labdarúgó) – a Liverpool FC játékosa, a magyar válogatott csapatkapitánya, Zalánki Gergő (vízilabdázó) – világbajnok, a torna MVP-je, BL- és Szuperkupa-győztes.

Az Év női sportolója jelöltek: Érdi Mária (vitorlázó) – világbajnok olimpiai kategóriában, Krizsán Xénia (atléta) – világbajnoki negyedik hétpróbázó, Vas Kata Blanka (kerékpáros) – U23-as világbajnok, Giro-szakaszgyőztes

Az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye) jelöltek: férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron) – világbajnok, női kardválogatott (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) – világbajnok, vitorlás-válogatott – (a Star Sailors League Gold Cup győztese).

Az Év csapata (hagyományos csapatsportágak) jelöltek: Ferencváros női kézilabdacsapata – BL-döntős, MK-győztes, férfi labdarúgó-válogatott – selejtezőcsoportját veretlenül megnyerve Eb-résztvevő, férfi vízilabda-válogatott – világbajnok.

Az Év edzője jelöltek: Elek Gábor (kézilabda, az FTC női csapatának korábbi vezetőedzője), Marco Rossi (labdarúgás, a férfi válogatott szövetségi kapitánya), Varga Zsolt (a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában