Vízilabda

2024.01.05. 14:00

Az olimpiáért hajtanak pólós hölgyeink

A férfiak után női válogatottunk is megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon, melynek helyszíne a hollandiai Eindhoven lesz számukra. A társkapitányok, a szolnoki Cseh Sándor és a dunaújvárosi Mihók Attila által irányított hölgyeink, akárcsak a fiúk, szintén a görögök ellen rajtolnak, méghozzá pénteken 20.30-kor.

Varga Csaba

A Mihók Attila, (balra) Cseh Sándor edződuó irányításával várja a rajtot hölgycsapatunk

Fotó: mvlsz.hu

Válogatottunk hatodikként zárt tavaly a fukuokai világbajnokságon, így sem érmet, sem olimpiai kvótát nem szerzett. A vártnál gyengébb szereplés után leváltották Bíró Attila szövetségi kapitányt, aki előtte nyolc évig irányította együttesünket, többek között Eb-győztes, vb ezüst- és olimpiai bronzérmes is volt a mieinkkel. Szeptemberben nevezték ki a két szövetségi kapitányt, Cseh Sándort és Mihók Attilát. Az utóbbi szakember hosszú évek óta irányítja a dunaújvárosi női csapatot, amellyel bajnoki és kupagyőzelmeket szereztek. Cseh Sándor a Szolnoki Dózsával klubszinten minden lehető honi és nemzetközi kupagyőzelmet begyűjtött. Az elmúlt években a szövetség utánpótlás-igazgatójaként tette a dolgát, először dolgozik a női szakágban.

Csapatunknak nincs még ötkarikás kvótája, amit az Eb-n vagy a februári dohai vb-n szerezhet meg. Egyelőre a rendező franciák mellett a vb-címvédő hollandok, valamint az ezüstérmes spanyolok mondhatják magukat olimpiai indulónak. Az Eb-n csupán egy kvótát osztanak, tehát csak ez a három csapat előzheti meg a mieinket.

– Nekünk most a legfontosabb az, hogy az Eb-n szeretnénk nagyon jól szerepelni – mondta Cseh Sándor az Eurosportnak. – Nyilván akkor kell majd okosnak lenni, mert ha jól, ha rosszul sikerül, ugyanúgy tovább kell majd lépni a következő fázisba. A mai sport már nem arról szól, hogy fél évig tervezgetünk valamit, itt mikrociklusok vannak, ami valamikor két-három nap vagy két-három hét. Az edzőknek, a stábnak, a játékosoknak ebből kell mindig továbblépniük.

Az A csoport programja

Péntek: Magyarország–Görögország, 20.30

Szombat: Hollandia–Magyarország, 19.00.

Vasárnap: Magyarország–Horvátország, 20.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában