Kosárlabda

2024.01.29. 09:01

Egyszerűen nem akartak beeseni a jászberényi triplák a Bercsényi csarnokban

Papíron gyengébb ellenféllel szemben maradt alul a Jászberény a férfi másodosztályú bajnokságban. A vereségben leginkább a berényiek pocsék hárompontosdobó-formája volt a ludas.

Rózsa Róbert

Mester Márk (labdával) jól játszott, de hiába, mint neki, társainak sem mentek a triplák a Salgótarján ellen

Fotó: Hunbasket.hu

Nem sikerült valami fényesre a 17. forduló az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban vitézkedő együtteseink számára. A Jászberényi KSE az eleddig a mezőny végén kolbászoló Salgótartjánt látta vendégül, a tarjániak pedig épp a Bercsényi csarnokot választották feltámadásuk helyszínéül. Nem járt több sikerrel hétvégén a Cegléd csapata sem, igaz, ők a bajnoki negyedik BKG PRIMA otthonában voltak hivatalosak.

Jászberényi KSE–Salgótarjáni KSE 77–90 (21–25, 30–30, 6–20, 20–15)

Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok. Vezette: dr. Varga Zoltán, Borgula György, Utasi Balázs (Balogh László György).

JKSE: Dékány 2, Dunai 9, BOKA-MAGÓ 20/15, RÁTVAY 12, Meleg 3. Csere: MESTER 22/3, Horváth N. 2, Oroszi 3/3, Santiago 4, Németh Á., Pilinszki. Edző: Puskás Artúr.

A nagyszünetig bírta szombaton a Jászberény a Salgótarján ellen. 51–55-tel fordultak a csapatok, és akkor még benne volt a mérkőzésben, hogy a hazai parketten esélyesebb JKSE ünnepelhet a mérkőzés végén. Nem így történt, amiben vastagon benne volt, hogy a hazaiak által elengedett távoli dobások egyszerűen nem akartak beesni a gyűrűbe – 34 kísérletből mindössze hét triplát értékesítettek, miközben a Tarján 13/19-et dobott.

A harmadik negyedre el is fogyott a vendéglátó csapat, amely a végső dudaszóig csak kozmetikázni tudta az eredményt. A vereség azért is fájó, mert ősszel a Berény simán nyert Salgótarjánban (90–67), ráadásul utóbbi gárda télen egyre-másra nyelte a nagyobbnál nagyobb vereségeket.

– A mai mérkőzésen is nagyon megszenvedtünk a tripláinkkal. Ilyenkor nekünk mindig hegymenet a játék – összegzett a találkozó után Puskás Artúr, a JKSE trénere. – Csalódott vagyok és sajnálom, hogy a harmadik negyedben egy-két dolgot rosszul reagáltunk le, és egy-két játékosom rosszul élte meg, hogy ott és akkor kezdett elmenni a hajó. Ezt jobban sajnálom, mint a vereséget. Viszont akik a negyedik negyedben visszahozták egy kissé a partit, s az utolsó erőtartalékaikat is mozgósították, azoknak gratulálok. Mennünk kell tovább, mert csak előre vezet az út. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de senki nem fog rajtunk segíteni, csak magunkra számíthatunk. Ez egy nagyon kemény bajnokság, s nekünk valahogy tartanunk kell ellenfeleinkkel a lépést.

További eredmények, 17. forduló: BKG PRIMA Akadémia–Ceglédi KE 80–71, Fót–Vasas Akadémia 72–60, TF-BP–Óbudai Kaszások 83–101, Budafok–Újbuda MAFC 73–91, Nyíregyháza–PVSK 102–92.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában