Cselgáncs

2024.01.30. 12:30

Éremmel indította az évet Özbas Szofi

Hétvégén a portugál Grand Prix-versennyel megkezdődött a 2024-es év a cselgáncsozók számára.

Kovács Levente

Harmadik helyen végzett a portugál GP-n Özbas Szofi (fehérben)

Fotó: ijf.org

Az Odivelasban rendezett viadalon összesen tizenegy magyar dzsúdós lépett tatamira, köztük a szolnoki származású Özbas Szofi, illetve a Szolnoki Sportcentrum színeiben versenyző Szegedi Dániel is. 
Előbbi számára remekül indult a GP a 63 kg-osok női mezőnyében, Szofi előbb a román Zuaznabar Torrest, majd a spanyol Padilla Guerrerót legyőzve jutott a legjobb nyolc közé, ahol viszont kikapott a grúz Eter Askilashvilitől, így a vigaszágra került. A Budapest Honvéd cselgáncsozója azonban nem torpant meg, a mongol Boldot és a portugál Timót is felülmúlta, így bronzéremmel zárta az idei első megméretését.

Szegedi Dániel is győzelemmel indította a napot, a férfi 73 kilogrammosok súlycsoportjában a szerb Filip Jovanovics ellen tudott nyerni. Második mérkőzésén azonban túl nagy falatnak bizonyult számára a portugál Otari Kvantidze, aki legyőzte őt, így a Sportcentrum dzsúdósa számára hamar véget ért a viadal. 

A magyarok közül Özbas Szofi mellett Pupp Réka állhatott még fel a dobogóra Odivelasban, az Atomerőmű versenyzője a döntőben kikapott az első helyen kiemelt kazah Keldijorova ellen, így ezüstéremmel zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában