Labdarúgás

2024.01.29. 15:00

Helytálltak a Rákóczifalva fiataljai ősszel

Megfiatalított kerettel vágott neki az idei szezonnak a Rákóczifalva, amely nyáron három meghatározó játékosától is kénytelen volt elköszönni. Ennek ellenére a falvaiak összességében jól szerepeltek ősszel, féltávnál a nyolcadik helyen tanyázik az együttes. A csapat eddigi teljesítményéről Ruskó Zsolt vezetőedzővel beszélgettünk.

Kovács Levente

Major Péter (középen) lőtte a Falva góljainak több mint a felét ősszel

Fotó: Nagy Balázs

Három meghatározó játékosa nélkül kellett nekivágnia az idei szezonnak a Rákóczifalvának, hiszen Keő József és Susa Zoltán Mezőtúrra, Szokolai Viktor pedig Jánoshidára távozott a nyári időszakban. A csapat az utánpótlásából töltötte fel a keretet, emiatt viszont nem tűzött ki komolyabb célokat a klub a szezon előtt.

– Úgy gondolom, meglepetésnek mondható az őszi szereplésünk – értékelte a félévet Ruskó Zsolt, az együttes vezetőedzője. – A keretünk fiatalodott a tavalyihoz képest, viszont nagyjából hasonló teljesítményt nyújtottunk, mint az előző szezonban. Úgy érzem, maradt bennünk pár pont, gondolok itt a Tószeg, illetve a Cserkeszőlő elleni mérkőzésekre. 

A falvaiak őszi teljesítményében nagy szerepe volt Major Péternek, aki a csapat 27 találatából 14-et lőtt. Ruskó szerint jó, hogy van egy ilyen gólerős játékosuk, viszont nem szeretné, ha csak rá épülne az együttes támadójátéka.

A Rákóczifalva január 10-én kezdte a felkészülést, heti három edzéssel, illetve három edzőmérkőzéssel a bajnoki rajtig. Ebből egyet már lejátszott a csapat, melyen 3–2-re legyőzte a Lurkó Focimániát, hétvégén a Szolnoki MÁV U19-es csapata vár Ruskóékra, emellett pedig még egy meccs van tervben. A téli időszakban tovább fiatalodott a gárda, a MÁV U19-es együttesétől érkezett két falvai nevelésű játékos, Nádházi Zoltán és Münich Richárd személyében.

A tavaszi szezon elején viszont nem számíthat egyik fontos játékosára a csapat, Szakali Tibor ugyanis misszión vesz részt külföldön, emiatt nem áll majd Ruskó edző rendelkezésére.

– Bízunk a jó folytatásban, szeretnénk megtartani jelenlegi pozíciónkat a tabellán – tekintett előre a tavaszi idényre a tréner. – Reálisan nézve egy helyet tudunk maximum előrelépni, a Jánoshida jelenleg négy pontra van tőlünk. Ehhez hasonló teljesítményre van szükségünk, mint amit ősszel is nyújtottunk. Elsősorban viszont az a legfontosabb, hogy fiatal játékosaink rutint szerezzenek. Védekezésben fejlődnünk kell, főleg az olyan meccseken, ahol a meccs nagy részében bekkelni kényszerülünk, hiszen a Jászberény és a Mezőtúr ellen is nagy pofonba szaladtunk bele. 

 

A Rákóczifalva őszi eredményei:

Rákóczifalva–Kunhegyes 6–3, Kenderes–Rákóczifalva 0–4, Rákóczifalva–Tiszaföldvár 0–2, Jászfényszaru–Rákóczifalva 3–1, Rákóczifalva–Szajol 0–1, Tószeg–Rákóczifalva 4–1, Rákóczifalva–Tiszagyenda 3–2, Rákóczifalva–Törökszentmiklós 0–3, Jánoshida–Rákóczifalva 5–1, Rákóczifalva–Kisújszállás 3–2, Mezőtúr–Rákóczifalva 8–1, Rákóczifalva–Lurkó Focimánia 2–0, Jászberény–Rákóczifalva 7–0, Rákóczifalva–Kunszentmárton 3–2, Cserkeszőlő–Rákóczifalva 2–2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában