Kosárlabda

2024.01.29. 11:31

Kevésnek bizonyult a Cegléd elképesztő felzárkózása

Óriási hajrázott a Szigetszentmiklós otthonában a Cegléd, ám hiába a felzárkózás, hazai győzelem született.

Rózsa Róbert

Horváth Mátéék (12) óriási felzárkózást mutattak be a Szigetszentmiklós otthonában, amely végül mégsem ért győzelmet

Fotó: Hunbasket.hu

Nem sikerült valami fényesre a 17. forduló az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban vitézkedő együtteseink számára. A Jászberényi KSE az eleddig a mezőny végén kolbászoló Salgótartjánt látta vendégül, a tarjániak pedig épp a Bercsényi csarnokot választották feltámadásuk helyszínéül. Nem járt több sikerrel hétvégén a Cegléd csapata sem, igaz, ők a bajnoki negyedik BKG PRIMA otthonában voltak hivatalosak.

BKG PRIMA Akadémia– Ceglédi KE 80–71 (13–15, 29–18, 19–19, 19–19)

Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok. Vezette: Varga-Záray Katalin, Esztergályos Róbert, Földesi Marcell (Mocsai László)

CKE: Herendics 10, Dragasevics 8, Berkics 2, CSABA GY. 20, Kertész D. 2. Csere: VELKEY 18/9, Fodor 9/3, Horváth M. 2, Zsók, Krkljes, Várbíró. Edző: Sértő Ádám.

Noha vereséget szenvedett, jár a dicséret a Cegléd csapatának, amely Csorvási Milán nélkül futott ki a tabellán negyedik szigetszentmiklósiak otthonában. Bár a hazai gárda kétszer is kétszámjegyű előnnyel vezetett a mérkőzés során, a CKE hét perccel a vége előtt egyenlíteni tudott, 66–66. A felzárkózás után azonban nem maradt ereje a hajrára, így az együttes elszenvedte szezonbeli tizedik vereségét.

Agresszívan támadtak minket a támadó-lepattanókért, ebben nagyon hatékonyak voltak. Igazából ez volt a két csapat közt a különbség ma – mondta a mérkőzést követően Sértő Ádám, a Cegléd vezetőedzője, hozzátéve, a dobószázalék mindkét oldalon nagyon rossz volt.

További eredmények, 17. forduló: Jászberény–Salgótarján 77–90, Fót–Vasas Akadémia 72–60, TF-BP–Óbudai Kaszások 83–101, Budafok–Újbuda MAFC 73–91, Nyíregyháza–PVSK 102–92.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában