Labdarúgás

2024.01.24. 18:02

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Szolnoki MÁV – galériával

Túl van az első gyakorló mérkőzésén az NB III Dél-Keleti csoportjában szereplő Szolnoki MÁV együttese. A vármegye székhelyen edzőtáborozó, szintén harmadosztályú Érd gárdája volt az ellenfele Horváth Csaba legénységének.

Jegesi László

Antal Gáborék (labdával) döntetlent játszottak első felkészülési meccsükön

Fotó: Nagy Balázs

A találkozón a mieink közül mindenki egy félidőnyi lehetőséget kapott a szakmai stábtól, míg a másik oldalon mindössze négy cserelehetőséget használhatott fel a vendég tréner. A MÁV a Csáki – Dudok, Kópis, Szabó Zs., Antal G. – Tisza K., Lengyel B., Fazekas M. – Bakti, Barna V., Iván M. összetételű tizeneggyel kezdett és az első játékrész felében uralta is a mérkőzést. Helyzete ugyan nem akadt a csapatnak, fölénye a labda birtoklásában és annak gyors visszaszerzésében mutatkozott meg leginkább.

A folytatásban feljött a Dél-Nyugati csoport kilencedik helyezettje, de játékosaik sem tudtak ekkor még számottevő lehetőséget felmutatni a szolnokiak kapuja előtt. A folytatásban még több, szám szerint öt ifjúsági játékos is helyet kapott az együttesben és a Veress Á. – Sitku, Demeter, Szabó R., Dékány M. – Dósa Zs., Lengyel G., Pelles – Clinton, Annus Á., Kató T. összeállítású csapat a korábban látottakhoz hasonlóan jól kezdett. A vezetést mégis az Érd szerezte meg mintegy tizenöt percnyi játék után, amikor is jobb oldali támadójuk éles szögből a hosszú sarokba lőtt (0–1).

A tovább tartó hazai nyomás nem sokkal később érett góllá, a Marosvásárhelyen futballozó, de papírjait Magyarországon intéző Osei Clinton lövése talált utat a hálóba (1–1) – a ghánai származású játékos szerződtetéséről nincs szó a csapatnál, csu-án Szolnokon edz a 21 éves támadó. Bár Kató Tamás és Annus Árpád – utóbbi leigazolása még függőben van – előtt is adódtak még gólszerzési lehetőségek, de az ellenfél kapusának valamennyi alkalommal sikerült tisztáznia. A szinte az egész mérkőzésen nagy fölényben játszó Tisza partiaknak így meg kellett elégedniük egy döntetlennel.

Szolnoki MÁV FC–Érdi VSE 1–1 (0–0)

Horváth Csaba: – Érződött még a játékunkon, hogy közel két hónapja nem léptünk pályára tétmérkőzésen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában