Kosárlabda

2024.02.03. 07:30

A fővárosi rekordbajnok otthonában szeretne győzni a Szolnoki Olajbányász

Egymás elleni szombati mérkőzésén akarja javítani helyzetét az NHSZ-Szolnoki Olajbányász és a Budapesti Honvéd csapatai is, ám egyikük óhatatlanul elbukik. A Szolnoki Olaj légiósa elmondta, szerinte mi a dolga csapatának ahhoz, hogy ne ők húzzák a rövidebbet.

Rózsa Róbert

Az Olajbányász játékosa, James Eads (13) szerint negyven percen át koncentrálniuk kell a Honvéd ellen

Fotó: Nagy Balázs

Negyvenegy magyar bajnoki cím fut ki szombaton a Ludovika Aréna parkettjére. Ebből harminchárom a hazai csapat, a Budapest Honvéd „tulajdona”, amellyel magasan a férfi első osztály rekordbajnoka, nyolc pedig a vendég Olajbányászé. A ma pályára lépő játékosok között azonban nincs olyan, aki részesült volna ezekből a dicsőségekből. A Honvéd még a rendszerváltás előtti évtizedekben halmozta fel trófeagyűjteményét, míg az Olaj ugyebár a 2010-es években években szerezte a bajnoki címei nagyját. Legutoljára 2018-ban ünnepelhettek elsőséget a szolnokiak, de abból a csapatból ma már senki sem játszik a Tisza-parton.

Múltba révedés helyett a piros-feketék előre tekintenek, és igyekeznek megerősíteni helyüket az alapszakasz bajnoki versengésének élmezőnyében. Erre már csak azért is szükség van, mert múlt hétvégén megbotlott a csapat: bár jó ideig pariban – sőt, előnyben – voltak a a Tiszaligetbe látogató Alba Fehérvár csapatával, végül simán kikaptak. Most a budapesti túra végén remélik, hogy győzelemmel térhetnek haza.

Ez egyébként nem lesz könnyű menet, eddig mindössze Sopronban, Kecskeméten és Debrecenben szomorították el a hazai közönséget a szolnokiak. A Zlatko Jovanovics vezette fővárosiak ráadásul nagy erőkkel menekülnek a bajnokság alsó fertályából, márpedig ez olyan jól sikerült nekik, hogy az előző két mérkőzésüket is megnyerték – az Oroszlány (80–70) és a Kecskemét (75–67) volt az áldozat –, vagyis meglehetősen jó formában várják az összecsapást.

James Eads, az Olajbányász amerikai légiósa is tudja, nem fér bele még egy olyan kihagyás, mint az Alba ellen. – Nagy energiával szeretnénk kezdeni, keményen küzdeni, és csapatként, szervezetten játszani – fogalmazott a játékos az Olaj videómegosztóján, hangsúlyozta: negyven percen át, a mérkőzés végéig kell fenntartaniuk játékuk intenzitását.

Ha így lesz, azért az Olaj számít majd a találkozó esélyesének, amit jól mutat a felek novemberi, szolnoki összecsapása is: akkor 91–65-ös Olajbányász-siker született.

Az NB I. 19. forduló párosításai:

Szombat: Falco KC–OSE Lions, Atomerőmű SE–Sopron KC, SZTE-Szedeák–Kecskemét, Kaposvári KK–DEAC, Budapesti Honvéd–Szolnoki Olajbányász, Körmend–Alba Fehérvár, 18.00, NKA Pécs–ZTE KK, 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában