Labdarúgás

2024.02.13. 11:06

Épül a jövő csapata Tiszagyendán, a fiatal játékosok fejlesztése a cél

A kiesőhelyek elkerülését tűzte ki a Tiszagyenda a bajnokság előtt, de a vármegyei I. osztályban szereplő gárda mindössze négy mérkőzésen tudott pontot szerezni ősszel, ezzel az utolsó előtti helyről kezdi a szezon második felét. A felkészülésről és a tavaszi célokról Boros Tibor edzőt kérdeztük.

Kiss Ádám

Boros Benedekék (labdával) célja a bennmaradás a szezon végén

Fotó: Nagy Balázs

– Hogyan értékeli csapata őszi szereplését?

– Nem sikerült megvalósítani a célunkat, szerettük volna elkerülni a kieső zónát. Fiatal játékosaink az ifi- és a felnőtt­ bajnokságban is pályára léptek, emiatt nem tudtak egyenletes teljesítményt nyújtani, illetve akadtak olyan meccsek, amikor szerencsénk sem volt.

– Melyek voltak azok a mérkőzések, ahol tudtak volna még pontot, pontokat gyűjteni?

– A Kunhegyes elleni vereség a legfájóbb, azzal a győzelemmel egy hellyel előrébb léptünk volna a tabellán. A Kisújszállással szemben is szerettük volna itthon tartani a három pontot, a Jánoshida pedig az utolsó percben mentette döntetlenre a találkozót.

– Hogyan zajlott a téli felkészülés?

– Teremben edzettünk egész télen, de mivel erőnlétben kissé el vagyunk maradva a bajnokság többi csapatához képest, kinti futóedzéseket is tartottam. Két edzőmérkőzést játszottunk, a Kunhegyest 6–2-re győztük le, a Heves vármegye I.-es Egyektől pedig 2–0-ra kaptunk ki.

– Milyen változások lesznek a keretben?

– Nem sikerült középhátvédet igazolnunk, a 17 éves Schiff Richárd viszont az edzőmeccseken bizonyította, hogy megállja a helyét ebben a pozícióban. Ballók Bence a télen már a Tiszafüreddel edzett, és Lukács Dávid Tiszapüspökire igazolása is szinte biztosra vehető.

– Milyen tervei vannak a tavaszi szezonban?

– Mindenképpen szeretnénk bennmaradni. Tiszagyendán a jövő csapatát kezdtük el építeni, és fiataljaink az első osztályban tudnának igazán erősödni. A tizedik hely elérése ideális szezonzárás lenne.

A Tiszagyenda őszi mérkőzései: Tiszagyenda–Kenderes 2–6, Tiszaföldvár–Tiszagyenda 4–0, Tiszagyenda–Jászfényszaru 0–3, Szajol–Tiszagyenda 3–1, Tiszagyenda–Tószeg 6–1, Tiszagyenda–Törökszentmiklós 2–3, Rákóczifalva–Tiszagyenda 3–2, Tiszagyenda–Jánoshida 2–2, Tiszagyenda–Kisújszállás 1–2, Tiszagyenda–Mezőtúr 0–3, Lurkó Focimánia–Tiszagyenda 2–2, Tiszagyenda–Jászberény 1–6, Kunszentmárton–Tiszagyenda 4–2, Tiszagyenda–Cserkeszőlő 4–1, Kunhegyes–Tiszagyenda 4–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában