Lábtoll-labda

2024.02.07. 20:29

Otthon tartották az érmeket az újszásziak

A naptári év első lábtoll-labda versenye, a Reálspedíció Kft Kupa a rendező újszásziak fölényét hozta, akik a férfi és női csapatban, valamint mindkét egyéni számban is a legjobbnak bizonyultak, Farkas Lilla és Rab Alexander révén.

Varga Csaba

Az újszászi férfiak a dobogó tetején

Fotó: Farkas Lilla és ifj. Fehér János

Az évadnyitón jelentették be, hogy Tóth Gábor az Újszászi VVSE kiválósága, sokszoros világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok, a sportág ,,Örökös bajnoka”, 30 éves páratlan karrierjét lezárva visszavonul a versenysporttól. 

Így az elmúlt két év alatt a tavaly visszavonuló Herczeg Gábor és Tóth Gábor lezárt egy több évtizedes sikerkorszakot, és mindezt a mostani verseny is bizonyította, szerencsére épülőben már a következő sikeres generáció. A hagyományoknak megfelelően az év első versenye előtt a 2023-as év legjobbjait díjazta a Magyar Lábtoll-labda Szövetség. 

Az újszászi hölgyek a dobogó tetején
Fotó: Farkas Lilla és ifj. Fehér János

Az év legjobb gyerek, serdülő, ifjúsági és felnőtt játékosai teljesítményükért díszes serleget kaptak, amit Dobozi Róberttől, Újszász polgármesterétől és Takács Tamástól, a szövetség alelnökétől vettek át. 

A serdülő korosztály kivételével, amelyben két dunaújvárosi játékos, Kondor Anett és Rabi Marcell bizonyult a legjobbnak, újszásziak gyűjtötték a legtöbb pontot. Közülük a gyermekeknél a Dániel-ikrek, Petra és Patrik nyert, az ifiknél Nagy Leila és Kulcsár Zalán, a felnőtteknél Farkas Lilla és Rab Alexander, míg a szenioroknál Tánczos Krisztina és Tóth Gábor lett az év játékosa. Rátérve az idénynyitó viadalra, amelyen öt egyesület 68 játékosa indult, az országos bajnoksághoz képest némileg borult a papírforma. Férfi csapatban a novemberi ob-t megnyerő Nagykanizsa a döntőbe sem jutott be. 

A finálét két hazai gárda játszotta, közülük a Nagy László, Czétényi Krisztián, Németh Márk és Rab Alexander alkotta kvartett diadalmaskodott. 

A lányoknál az ob első két helyezettje játszott a döntőt, a harciasan kezdő Cserszegtomajnak sikerült meglepnie az első szettben a címvédő Újszászt (Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Kovács Evelin) a folytatásban azonban a hazaiak magukra találtak és fordítottak. Férfi egyéniben Rabn Alexander a pusztaszeri Fehér Zsoltot, míg a hölgyeknél Farkas Lilla a cserszegtomaji Udvari Boglárkát győzte le. A folytatásban az újszásziak felnőttcsapata a hónap közepén az olaszországi Cataniában, a Sicilian Openen indul majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában