Díjátadó

2024.02.28. 20:00

A második legjobb vidéki sportiskola lett a Szolnoki SC-SI

Mint minden évben, úgy idén is elismerték az ország legkiemelkedőbb sportiskoláit. Az idei díjátadót február 27-én rendezte meg a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) a Magyar Sportok Házában.

Kovács Levente

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola az előző két évben a harmadik helyet szerezte meg, és idén is a dobogó legalsó fokára fértek fel a szolnokiak. Az első helyen az a Központi Sportiskola (KSI) végzett, amelynek sokkal több versenyzője van, mint a vidéki sportiskoláknak, eddig nem is volt tagja a SIOSZ-nak, a tavalyi év volt az első ilyen, amelyben már a budapestiek is indultak. A második helyen a PSN-Pécsi Városi Sportiskola végzett, harmadikként a szolnokiak zártak, egy hellyel megelőzve a tavalyi második Debreceni Sportiskolát.

Szolnoki SC-SI, elismerés, sportiskola
Rózsa József, a SIOSZ elnöke, és a Szolnoki SC-SI ügyvezetője, Paróczainé Kiss Emma, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Bencsik Pál, Kalina Eliza testnevelője és edzője, Kalina Eliza, és Erdélyi Gyuláné a Szolnoki SC-SI igazgatóhelyettese
Fotó: Illyés Csaba

A százegy sportiskolával rendelkező szövetség egy szempontrendszer alapján pontozza az utánpótláskorú sportolókat, melynek összesített eredménye alapján végeztek a szolnokiak harmadikként. A díjat a Szolnoki SC-SI igazgatóhelyettese, Erdélyi Gyuláné vette át dr. Reinhardt Ákos, Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetőjétől, Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázótól és Gál Csabától, az NSÜ főosztályvezetőjétől.

Szintén elismerték a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola korábbi tanulóját, Kalina Elizát – aki egyébként az SC-SI versenyzője –, miután a köznevelési típusú általános iskolák leány kategóriájában második helyen végzett. Mellette pedig a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedig a hatodik lett Magyarország legjobb sportiskolája, köznevelési típusú általános iskolák kategóriájában.

– Büszkeséggel tölt el, ha tavalyi eredményekre gondolok – kezdte nyilatkozatát Rózsa József, a SIOSZ elnöke és a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője. – A Szolnoki Sportcentrum harmadik lett az elit, egyesületi kategóriában, ahol a Központi Sportiskola nyert, amelynek rengeteg felnőtt, eredményes versenyzője van. Másodikként Pécs végzett, és csupán kevéssel maradt le Szolnok, amely viszont megelőzte a Debrecent. Így összességében nézve második lett a vidéki sportiskolák között. A Széchenyi iskola hatodikként végzett 91 köznevelési típusú sportiskola között, Kalina Eliza pedig egyéniben a második lett leány kategóriában. Úgy érzem tartottuk a színvonalat az előző évhez képest, zömében az egyéni sportolóink voltak eredményesek, de csapatsportoknál röplabdában is előreléptünk. Vannak kiváló sportolóink, akik remekül versenyeztek 2023-ban, például Kocsis Luca, aki korosztályos csúcsokat döntött, a felnőtt atlétikai vb-n is indult 4x100-as váltóban, Kiss-Batka Imola korosztályos Eb-n és vb-n egyaránt dobogós volt maratoni számban, kenuban. A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola evezősei, akik megnyerték az országos bajnokságot, a királyszámban, nyolcasban. Pádár Luca korosztályos Európa-bajnokságon és a felnőtt magyar bajnokságon is második lett. A cselgáncsozók közül pedig Hoffer Norbert és Kelemen Adél is remek eredményeket tudhatott magáénak.

Rózsa József kitért arra is, milyen célokkal vágott neki a Szolnoki SC-SI a 2024-es esztendőnek.

– Szeretnénk ez évben is a kiemelt vidéki sportszervezetkhez tartozni, hogy fenntarthassuk a színvonalat. A szakmai céljaink hasonlók, természetesen szeretnénk minél jobb teljesítményt elérni. Vannak versenyzőink akik pedig azért dolgoznak, hogy kijussanak a nyári olimpiára, nekik is nagyon szorítunk, hogy sikerüljön a kvótaszerzés.  

A Sportiskola 2023-as eredményei: 

36 fő Magyar bajnoki cím, 41 fő válogatott sportoló, 27 bajnoki cím, 81 fő még a bajnokokon kívül dobogós volt a Magyar bajnokságokon,  Ifjúsági EB: 1 arany, 1 ezüst, 2 bronzérem. , 1db 4. hely, Ifjúsági VB: 1 ezüst, 2db  6. hely, U 23 Vb: 1 db 4. hely, Felnőtt VB: 1 ezüstérem, Universiade: 1 bronzérem,  EYOF: 1db 6. és 9. hely atlétikában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában