Asztalitenisz

2024.02.21. 17:00

Távozásra kényszerítették Szudi Ádámékat a dánok

Kiesett a dél-koreai olimpiai kvalifikációs játékokról a magyar asztalitenisz válogatott. Linder Ádám együttesét a dán válogatott kényszerítette távozásra.

Molnár Kamilla

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Vereséggel zárták a dél-koreai olimpiai kvalifikációs csapat világbajnokságon Szudi Ádámék

A magyar férfi válogatott 3:1-re kapott ki a dánoktól a kieséses szakasz első fordulójában, így már a nyolcaddöntőbe sem sikerült bejutnia. A legjobb tizenhat közé jutásért Lakatos Tamásnak, Szudi Ádámnak és András Csabának kellett megküzdenie. 

Az első meccset Lakatos és Groth nyitotta, az első szett maratoni hosszúságúra nyúlt, de végül magyar győzelemmel zárult. Ezután Groth bizonyult jobbnak, és három győzelmével előnyhöz juttatta csapatát. A folytatásban Lind és Szudi álltak asztalhoz, akik között végig szoros volt az állás, végül mégis Lind aratott magabiztos győzelmet, 3:0. A harmadik játékot András Csaba játszotta Tobias Rasmussennel, a magyarok meccsben maradásáért. Az első játszma végén a magyar, a második után a dán pingpongos örülhetett, végül az utolsó szettben sikerült szépítenie Andrásnak. 

Ezután jött a fekete leves: a negyedik és egyben utolsó meccsen a szolnoki kötődésű Szudi és Groth összecsapása magyar vereséggel ért véget. Szudi visszafogott játékkal indított, és mivel Groth lendülete nem apadt, így sikerült Szudi fölé kerekednie, ami a magyar válogatott kiesését jelentette.

– Soha nem szoktam erre hivatkozni, de most tényleg sok peches labdát kaptam. Összességében azt kell mondanom, ez a realitás, a dán válogatott valamivel erősebb nálunk. Talán több esélyünk lett volna, ha a sorsolásnál a kínálatból mondjuk Szingapúrt vagy Romániát kapjuk, de mivel a dánokkal kellett játszanunk, ennek már nincs jelentősége – nyilatkozta a versenyt követően Szudi Ádám a Nemzeti Sportnak.

    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában