Elismerés

2024.03.15. 08:00

Nemrégen hirdették ki: a szolnoki ejtőernyősgárda lett a 2023-as év csapata

A magyar ejtőernyős nemzeti csapatunk a Felső-szandai sportreptéren készül a nyári szolnoki világbajnokságra

Mészáros Géza

A napokban megkezdte az idei szezonra való felkészülését a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja Szolnokon, a Felső-szandai sportrepülőtéren.

elismerés, ejtőernyősök
Varga Tamás (balról), mellette Bánszki Tamás az idén februárban az SZHESE által elnyert 2023. év csapata trófeával 
Forrás: Magyar Ejtőernyős Szövetség

Az utóbbi időben – részben kényszerűségből – megfiatalított nemzeti csapat a tavalyi évben is eredményesen szerepelt az ejtőernyős célbaugró világkupa-sorozaton. Ennek következménye, valamint az elmúlt évek sikereinek köszönhetően a most februári „Repülés éjszakája” elnevezésű rendezvényen a Magyar Repülő- és Légisport Szövetség a 2023. év csapatának a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület (SZHESE) célbaugró együttesét választotta meg, amelynek tagjai: Bánszki Tamás csapatkapitány, Asztalos István, Buzás Nándor, Gögös Gábor, Horváth Ferenc, Hirschler Bence, Hirschler Gábor és Varga Tamás.

„Ejtőernyőseink napsütéses időben indították a szezont a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A tegnapi kiképzésen edző-, bekötött körkupolás és légcellás taktikai ejtőernyővel való ugrások követték egymást” – írta bejegyzésében a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár a közösségi oldalán, utalva az idei szezonkezdetre.

A szolnoki Felső-szandai sportrepülőtéren a napokban elkezdődött a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának felkészülése a Szolnokon júliusban megrendezendő CISM Ejtőernyős Világbajnokságra
Forrás: MH Kiss József 86. Helikopterdandár Facebook-oldala

Ne felejtsük, ezen a nyáron Szolnok lesz a házigazdája a júliusban rendezendő CISM Ejtőernyős Világbajnokságnak, melyen a 2018-as versenyhez hasonlóan idén is nagy létszámú résztvevőre lehet számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában