Kosárlabda

2024.03.18. 18:00

Kikapott a Jászberényi KSE és a Ceglédi KE is a hétvégén

Nem termett sok babér régiónk csapatainak hétvégén az NB I/B. Piros csoportjának 24. fordulójában. A Jászberényi KSE viszonylag sima vereséget szenvedett a Vasas Akadémiától, míg a Ceglédi KE a Nyíregyháza otthonában kapott ki.

Kovács Levente

A hétvégi forduló után már csak két mérkőzés maradt az alapszakaszból. A Jászberényi KSE újabb vereségével már szinte biztos, hogy nem jut be a legjobb nyolcba, de a Ceglédi KE is kiszorult a rájátszást érő helyekről, így Sértő Ádám együttesének a maradék két meccsén javítania kell.

Rátvay Balázs, Jászberényi KSE, kosárlabda
Rátvay Balázs (labdával) csapata legjobbja volt, a Jászberényi KSE viszont kikapott a Vasastól
Fotó: Hunbasket

Jászberényi KSE–Vasas Akadémia 64–87 (16–22, 15–24, 11–17, 22–24)

Jászberény: Santiago 3, Dunai 3/3, Boka-Magó 7/3, MELEG 12/6, RÁTVAY 25. Csere: Oroszi 1, Mester 9/3, Dékány 4, Horváth N. Edző: Puskás Artúr.

Nem kezdte rosszul a meccset a Jászberény, az első pár percben még pariban volt fővárosi ellenfelével. Ezt követően váltottak a jászságiak a védekezésükön, ami nem sült el jól, a Vasas folyamatosan növelte előnyét. A második félidőben ismét váltott a Berény, azonban csak néhány percig tartott a feltámadás, az angyalföldiek ismét kezükbe vették az irányítást, és az összecsapás végéig több mint húszpontos előnyt dolgoztak ki. 

Puskás Artúr: – Gratulálok a Vasasnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Jól kezdtünk, fegyelmezetten játszottunk úgy a hetedik percig. Mivel a Vasas nagyon fizikális csapat, cseréltem, ám ekkor három védekezést, amit gyakoroltunk a héten, „benéztünk”. Ebből kaptunk nyolc pontot, s ott megfordult a meccs lélektana. A Vasas újra magabiztos volt és tudta a maga játékát játszani, míg mi elanyátlanodtunk. A nagyszünet után védekezést váltottunk, s ez úgy tűnt eredményes lesz, hiszen visszajöttünk mínusz hétre. Volt két-három akciónk, hogy stabilizáljuk ezt a különbséget, ám a Vasasnak beesett két-három bravúrkosara, és megint visszakerültünk az apátiába. Nem így terveztük, a felelősség az enyém és szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól, nyilván ők is többet vártak ettől a mérkőzéstől. Sajnos ez most így sikerült, de sokáig nem búslakodhatunk, mert még van két alapszakaszt záró mérkőzésünk, s a zokon megpróbálunk javítani.

Hübner Nyíregyháza BS–Ceglédi KE 92–85 (21–21, 14–17, 31–26, 26–21)

Cegléd: Herendic 7/3, DRAGASEVIC 27/9, Kertész 3/3, CSABA GY. 20/12, CSORVÁSI 13. Csere: Velkey 11/3, Horváth M., Várbíró, Horváth Á. 2., Fodor, Berkics 2. Edző: Sértő Ádám.

Szoros mérkőzést játszott egymással a Nyíregyháza és a Cegléd, melyen a hazaiak kerültek lépéselőnybe, Sértő Ádám csapata viszont egalizálni tudott még az első negyed végén. A folytatásban továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Veljko Dragasevic triplájával azonban a CKE került előnybe a nagyszünet előtt. A fordulás után is szorosan alakult a találkozó, a Nyíregyháza viszont lépéselőnybe került, és végül hét ponttal nyert.

Sértő Ádám: – Csapatként a Nyíregyháza akarta jobban a győzelmet. A védekezésünk katasztrofálisan gyenge már jó ideje, amikor ehhez jön egy jó dobóforma, akkor tudunk nyerni, amikor nem jön, akkor nem. Gratulálok a Nyíregyházának, mentálisan erősebb volt és megérdemelten nyert.

További eredmények: 

MEAFC–Budafok 96–91, MAFC–Salgótarján 81–84, BKG PRIMA Akadémia–Óbudai Kaszások 88–87, Fót–PVSK 83–88, TF-BP–DEAC U23 93–77.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában