Kerékpár

2024.03.05. 18:20

Sagan, Cavendish: világsztárok érkeznek Karcagra a Tour de Hongrie mezőnyével!

Kedden délután bejelentették az idei Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny útvonalát. Kiderült, hogy a májusi magyar körverseny első, sprinterekre szabott szakasza a Nagykunságból, Karcagról indul, ráadásul nem is akármilyen mezőnnyel!

Szoljon.hu

Karcagról indul, a fővárost is érinti és Pécsett zárul a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny – derült ki a keddi útvonalbemutatón az MTI tudósítása szerint.

Kerékpár, verseny
Két világbajnok, a szlovák Peter Sagan (balra) és a brit Mark Cavendish is ott lehet a karcagi rajtnál
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A 45. magyar körverseny május 8-án a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal indul, majd Tokaj-Kazincbarcika (162 km) etap következik. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról Kékestetőre tekernek fel a bringások (183 km), majd a Budapest és Etyek közötti 166 kilométeres táv vár a mezőnyre.

A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófokról Pécsre 173 kilométert teljesítenek a kerékpárososok. A viadal 2015-ös újraindulás óta most lesz a legnagyobb az összesített szintemelkedés, 7871 méter.

Az idei útvonal. Az első szakasz Karcagról indul, és Tiszafürednél hagyja el Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét
Forrás: Tour de Hongrie

A szervezők korábban bejelentették, hogy két világbajnok sprinter, a szlovák Peter Sagan és a brit Mark Cavendish is jelezte részvételi szándékát a versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában