Labdarúgás

2024.03.14. 07:00

Vármegye I.: Korai vezetésben bízik a Jászfényszaru a térségi rangadón

A 2024-es év első jászsági rangadóját rendezik hétvégén a megyei élvonalban. A vármegye I. 20. fordulójában a Jászfényszaru a Jánoshidát fogadja majd, a hazaiak a korai vezetésben bíznak, míg a vendégek szeretnének hasonló teljesítményt nyújtani, mint legutóbb a Tiszaföldvár ellen, ahol csak a hajrában szerezte meg a listavezető a győzelmet.

Kovács Levente

A vármegye I. tabelláján elfoglalt helyezések alapján joggal bízhatnak a hazai szurkolók csapatuk sikerében, azonban a jászsági derbin képes lehet meglepetést okozni a Jánoshida.

vármegye I., Jászfényszaru, Vaszicsku Zoltán
Vaszicsku Zoltánék (labdával) legutóbbi három meccsüket megnyerték a vármegye I.-ben
Fotó: MW Archív

Vasárnap 15.30

Jászfényszaru–Jánoshida

Antal Gábor együttese legutóbbi öt meccséből háromszor is győzött, – igaz, a legutóbbi kettőn nyeretlen maradt –  az előző héten pedig közel állt a bravúrhoz a Tiszaföldvár ellen, a tiszazugiak azonban a hajrában lőtt két góllal végül győzelemmel távoztak Jánoshidáról. A vendégek abban bíznak, hogy sikerülhet megismételni a múlt heti teljesítményt, ehhez viszont stabil védekezésre és pontos helyzetkihasználásra lesz szükségük.

Már csak azért is, mert a Fényszaru öt meccse veretlen, legutóbb még novemberben a Tiszaföldvár győzte le Kemecsi László együttesét. A tavaszt egy Szajol elleni döntetlennel nyitották a jászságiak, ezt követően viszont mindhárom meccsüket megnyerték, ezeken pedig 12 gólt szereztek.

A két csapat őszi találkozóján a Jászfényszaru 3–0-s sikert aratott, ezúttal viszont a hidaiak abban bíznak, hogy megszorongathatják a térségi riválist.

A hiányzók listája mindkét oldalon rövid, a hazaiaknál Bartalis Bencére sérülés miatt nem számíthat Kemecsi edző, míg a vendégeknél Nagy Krisztián legutóbb begyűjtötte ötödik sárga lapját a szezonban, így eltiltását tölti.

Mesterszemmel

Kemecsi László, a Jászfényszaru vezetőedzője: – Nem szeretnénk nagy feneket keríteni ennek a mérkőzésnek, úgy készülünk, mint az összes többire. Jó a hangulat az öltözőben, összekovácsolódott a társaság. Tudjuk, hogy jó formában vagyunk, de bármikor jöhet egy hullámvölgy. Tapasztalt csapat a Jánoshida, amelynek masszív védelme van. Bízok a támadóinkban, igaz, sok helyzetet kihagytunk az utóbbi meccseken, de annak örülök, hogy vannak lehetőségeink, mert a helyzetkihasználáson könnyebben lehet javítani. Döntő lehet az időjárás, és, hogy milyen talaja lesz a pályának vasárnap, ennek tudatában küldöm majd fel a csapatot vasárnap a pályára. Szeretnénk már a mérkőzés elején gólt lőni, hogy megkönnyítsük a helyzetünket. Amennyiben viszont a Hida szerzi meg korán a vezetést, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz a defenzív ellenfelükkel szemben.

Antal Gábor, a Jánoshida vezetőedzője: – Remélem, hogy meg tudjuk ismételni a legutóbbi, Tiszaföldvár elleni hozzáállást, és védekezésben is hasonló teljesítményt tudunk majd nyújtani. Amennyiben ez sikerül, akkor jó esélyünk lehet a pontszerzésre, de ehhez az kell, hogy meglegyen a kellő alázat és fegyelmezettség is. Bízom benne, hogy hétvégén több lehetőségünk lesz majd a gólszerzésre, és azokat jól ki tudjuk majd használni.

A vármegye I. 20. fordulójának további mérkőzései: 

Szombat: Mezőtúr–Kenderes, Kisújszállás–Tiszaföldvár, Szajol–Rákóczifalva, Tószeg–Tiszagyenda, Cserkeszőlő–Jászberény, 15.30. Vasárnap: Kunhegyes–Lurkó Focimánia, Kunszentmárton–Törökszentmiklós, 15.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában