Kosárlabda

2024.04.06. 18:00

Közel állt a bravúrhoz a ceglédi kosárcsapat

Nem sikerült bravúr a Ceglédi KE kosárlabdacsapatának, amely végig kiélezett, nagy csatában három ponttal kikapott a PVSK-tól, a Hepp Kupa budapesti elődöntőjében.

Varga Csaba

Meglepetéssel indult az elődöntő, ugyanis a Phoenix-MT Fót 94–85-re legyőzte tavalyi döntős Újbuda MAFC együttesét. Vajon másik párban is meglepés születik? – kérdezgették egymástól a szurkolók, hiszen az NB I/B-s bajnokságban 6. helyezett Cegléd találkozott az alapszakasz első, kupavédő Pécsi VSK-val.

Horváth Máté (balra) és Frank Áron végig nagy csatát vívtak egymással 
Fotó: hunbasket.hu

Ceglédi KE–Pécsi VSK-Veolia 87–90 (24–20, 19–16, 12–28, 32–26) 

Budapest, BOK Sportcsarnok, 300 néző. V.: Horváth Cs., Utasi B., Nagy Zs. 

CKE: HERENDIC 13/3, Dragasevics 6, Kertész 9/3, CSABA GY. 22/3, CSORVÁSI 17. Csere: Velkey 13/6, Horváth M. 6/3, Berkics M. 1. Edző: Sértő Ádám. 

PVSK: IGRUTINOVICS 17, Németh A. 3/3, Molnár M. 9/9, Bíró 2, Horti 8. Csere: ANTÓNI 16/6, HALÁSZ 12/6, Mokánszki 6/3, Frank 6/3, Plézer 6, Harka 3, Radó 2. Edző: Szrecsko Szekulovics.

A címvédő pécsiek kezdtek jobban aztán szép lassan belelendült a CKE, amely a rutinos center Csorvási Milán és egykoron az Olaj soraiban nevelkedő erőcsatár Csaba György találataival termelte pontokat, olyannyira, hogy egy 12-0-s rohammal 5–10-es állásról 22–10-re fordítottak. Mint ahogy várható volt a PVSK nem engedte megszökni vetélytársát, és az első negyed végére visszajött a meccsbe, 24–20. A folytatásban jól és okosan is játszott a CKE, és hat-hét ponttal előrébb járt nagy múltú ellenfelénél végül 43–36-os vezetéssel zárták az első félidőt.

A térfélcserét követően megtorpant a ceglédi csapat, közben Csorvásit kellett ápolni, mert kapott egy ütést az orrára. A pontok azonban elmaradtak, a pécsiek pedig élve lehetőségeikkel 26 perc játék után fordítottak, sőt a negyed végén már 55–64-es állást jelzett az eredményjelző. A záró felvonásban az addig betliző Velkey János is beszórt két triplát, de ezekre is volt válasza a PVSK-nak, amely a korábbi Olaj-nevelés Frank Áron pontjaival ismét elhúzott. és 76–85-ös állásnál úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs. A hajrában minden-mindegy alapon egészpályás letámadásra vezényelte játékosait Sértő Ádám, a CKE edzője. A bejött a terv Horváth Mátéék labdaszerzésekkel és pontokkal 87–89-re zárkóztak fel, a PVSK azonban már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Így a Pécs megvédheti címét a Fót elleni vasárnapi fináléban, míg a Cegléd a bronzéremmel vigasztalódhat, feltéve, ha legyőzi a MAFC együttesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában