Cselgáncs

2024.04.18. 18:00

Szolnokiakat is neveztek a cselgáncsozók Eb keretébe

A Szolnoki Sportcentrum versenyzője, Szegedi Dániel valamint a szolnoki Gőz Roland és Özbas Szofi is tagja a zágrábi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra nevezett dzsúdósoknak, amely megméretésre április 25. és 27. között kerül sor.

Kiss Ádám

A nehézsúlyú Sipőcz Richárd sérülése miatt egy kivételével minden súlycsoportban lesz magyar induló a cselgáncs Eb-n a férfiaknál, a nők pedig három kategóriában képviselik majd a magyar színeket a jövőhét csütörtöktől szombatig tartó viadalon.

Szolnok, judo, cselgáncs, Szegedi Dániel, Özbas Szofi, Gőz Roland
Forrás: AFP / illusztráció

A kontinenstorna utolsó napján, a vegyes csapatversenyben is indul a magyar válogatott, ebben a fiatalok kapnak lehetőséget.

Az Eb-re előzetesen 47 ország több, mint négyszáz dzsúdósa nevezett, és újra ott lesznek a kontinensbajnokságon az oroszok és fehéroroszok, mint ahogy az ukrán válogatott tagjai is. A nagy érdeklődés nemcsak az érmeknek, hanem az olimpiai kvalifikációs pontoknak is szól: a győzelemért 700 pontot lehet kapni, ami sokak számára a párizsi olimpiára szóló repülőjegy bebiztosítását jelentheti.

Tavaly a Montpellier-ben megrendezett kontinensbajnokságon 46 ország 386 versenyzője lépett tatamira, a magyarok Tóth Krisztián bronzérme mellett három ötödik és két hetedik helyezést értek el.

A magyar cselgáncs Eb-csapat:

Férfiak:

60 kg: Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC), 66 kg: Pongrácz Bence (VSD), 73 kg: Szegedi Dániel (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola), 81 kg: Ungvári Attila (Budaörsi SC), 90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC), 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE).

Nők:

52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncói Tutti JK), 63 kg: Özbas Szofi (BHSE), 70 kg: Gercsák Szabina (Atomerőmű SE).

Csapatverseny:

73 kg: Szegedi Dániel, Pongrácz Bence, 90 kg: Gőz Roland (MTK Budapest), Sáfrány Péter, +90 kg: Dobos Levente (Ledényi JI), 57 kg: Gyertyás Róza, 70 kg: Czerlau Jennifer (Miskolci VSC), +70 kg: Sági Nikolett (KSI SE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában