Asztalitenisz

2024.04.14. 16:41

Nem sikerült jól a torna Ecsekiéknek, mégis kvótát szerezhetnek

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős nagy valószínűséggel olimpiai kvótát szerzett a hétvégi, csehországi kvalifikációs torna után, bár a hivatalos megerősítésre a május 7-én megjelenő világranglistáig kell várni.

Kiss Ádám

Vegyes párosunk a Havirovban rendezett, két napos olimpiai selejtező tornán vett részt, amelyen mindkét szakaszban két-két kvóta talált gazdára a 26 fős mezőnyben.

Ecseki Nándor, Madarász Dóra, asztalitenisz
Az világranglista helyezésük alapján kvótát szerzett a párizsi olimpiára az Ecseki, Madarász kettős, de a hivatalos megerősítésre május elejéig várni kell
Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség/Facebook

A mieink erőnyerőként rögtön a negyeddöntővel kezdték a megméretést, ahol a 22. helyen kiemelt cseh Jan Valenta, Zdena Blasková kettőst győzték le 4:3-ra, az elődöntőben viszont az észak-koreai Ri Dzsong Szik, Kim Kum Jong duótól szenvedtek 4:1-es verséget szenvedtek, így a mieinknek a verseny első napján nem sikerült a kvótaszerzés.

Másnap, a második szakaszban azonban újabb esély kínálkozott, ám a magyar páros óriási csatában 4:3-ra kikapott a szlovák Lubomír Pistej, Barbora Balázová kettőstől. 

Ezzel eldőlt, hogy Ecsekiék egyenes ágon nem jutottak ki  az olimpiára, azonban a világranglista helyezések alapján a torna második szakaszában úgy alakultak az eredmények, hogy a kettős gyakorlatilag ötkarikás résztvevőnek mondhatja magát, bár a hivatalos megerősítésre a május 7-én megjelenő világranglistáig még várni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában