Lábtoll-labda

2024.04.10. 20:54

Ezüstérmes az újszászi legénység

A németországi Hagenben rendezték meg a 17. German Open elnevezésű nemzetközi lábtoll-labdatornát. A 29 együttest felvonultató mezőnyben az ezüstérmet könyvelhette el az újszászi és nagykanizsai játékosokból álló vegyescsapat.

Varga Csaba

A hagyományos seregszemlén magyar, francia, finn, hongkongi, vietnámi, szlovák és német csapatok indultak. A magyar lábtoll-labdázókat Honti Lívia, Szigedi Barbara, Szigedi Hanna (Tápióbicske LSE), Fehér Zsolt, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE), Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), Lendvai Dalma, Troszt Fanni (Szederkény), Dobozi Boglárka, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Kökény Martin, Nagy László, Rab Alexander, Szaszkó Dorka, Zsigmond Tamás (Újszászi VVSE) és Palotás Dominik (Cserszegtomaji SK) képviselték.

Dobogó második fokán az Nagykanizsa-Újszász vegyescsapat, balról: Baranyai Benett, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), Rab Alexander (Újszászi VVSE), Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE) és Kökény Martin
Forrás: Federfußball

A versenyt a French Openhez és Sicilian Openhez hasonló DC rendszerben rendezték, ahol a szemben álló felek páros, csapat, majd egyéni mérkőzéseket játszottak egymás ellen. Az első napi csoportmérkőzések során a Nagy László, Palotás Dominik, Szaszkó Dorka, Takács Endre és Zsigmond Tamás összetételű csapat az FFC Hagen 1. mögött a második helyre került a D csoportban. Baranyai Benett, Kökény Martin, Lukács Benedek, Lukács Márton és Rab Alexander az F csoport győzteseként várhatták a folytatást, míg Honti Lívia, Szigedi Barbara és Szigedi Hanna a G csoport negyedik helyére jutottak. A H csoportban Fehér Zsolt, Kovács Evelin és Simon Márk másodikként, Lendvai Dalma, Kovács Patrícia és Troszt Fanni negyedikként zárt az első nap végén.

Végül és nem utolsósorban a magyarok és az európaiak közül is a legeredményesebben az Újszász-Nagykanizsa vegyescsapat (Baranyai Benett, Kökény Martin, Lukács Benedek, Lukács Márton, Rab Alexander) szerepelt, amely remek játékkal egészen a fináléig menetelt, amelyben Vietnám együttesével találkozott. A távol keletiek látványos játékkal mind a párost, mind a csapatot két szettben megnyerték, így már az egyéni meccseket le sem játszották, az övék lett a tornagyőzelem, míg a mieink a második helyen zártak a népes és erős mezőnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában