Labdarúgás

2024.04.08. 18:00

Női foci: Ott folytatta a Tószeg, ahol ősszel abbahagyta – galériával

A hétvégén rendezték a tavasz első fordulóját a női keresztpályás bajnokság rájátszásában.

Kiss Ádám

Női labdarúgóink is lejátszották a tavaszi szezon első fordulóját a hétvégén, összesen tíz mérkőzést rendeztek a felső- és alsóházban.

női labdarúgás, Tószeg, Fegyvernek
A fekete mezes Tószeg egy forduló után vezeti a női keresztpályás bajnokság felsőházának tabelláját 
Fotó: Kiss János

Az ősszel két csoportra osztott keresztpályás bajnokság legjobb öt csapata a felsőházban mérkőzik meg egymással négy fordulón keresztül a bajnoki címért és a további helyezésekért. 

Az első megméretésnek Tószeg adott otthont, amelyen az alapszakasz második csoportját veretlenül nyerő hazaiak a Tiszafüred elleni győzelemmel, valamint a Fegyvernekkel szembeni gólnélküli döntetlennel kezdték a rájátszást. A Szirmabesenyő, amely az előző szezonban még Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei bajnokságban szerepelt a Tiszafüreddel együtt, szoros meccsen nyert a Fegyvernek ellen, a Füreddel 3–3-at játszó Tiszaföldvár azonban már kifogott a borsodiakon, 1–0-ra nyert Magyar Sándor csapata.

Az alsóházban, ahol szintén négy forduló alatt alakulnak ki a helyezések, a 2021/22-es szezon bajnoka, az Abádszalók 2–0-ra győzte le a rendező Karcagot, majd azújonc, tápiószentmártoni Aranyszarvas SE-től kikapott 4–1-re, amely a második meccsén a Kiújszállást is legyőzte 5–0-ra.

A nagykunsági csapat Jászfényszaru ellen 6–0-ra megnyert összecsapásán Nagy Alexa öt gólt szerzett, ezzel egy forduló után vezeti az alsóház góllövőlistáját.

A bajnokság második állomását Tiszafüreden valamint Abádszalókon rendezik majd április 21-én.

A női keresztpályás bajnokság felsőházának eredményei:

Tószeg–Tiszafüred 2–0, Szirmabesenyő–Fegyvernek 2–1, Tiszafüred–Tiszaföldvár 3–3, Fegyvernek–Tószeg 0–0, Tiszaföldvár–Szirmabesenyő 1–0.

Az alsóház eredményei:

Karcag–Abádszalók 0–2, Kiújszállás–Jászfényszaru 6–0, Abádszalók–Aranyszarvas 1–4, Jászfényszaru–Karcag 0–4, Aranyszarvas–Kisújszállás 5–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában