Kosárlabda

2024.04.08. 11:08

Oliver Vidin: még nem fejeződött be a munkánk

A Szolnoki Olajbányász tizedik alkalommal hódította el a Magyar Kupa trófeáját, miután a döntőben tizenhat ponttal legyőzte a Szegedet. Oliver Vidin ezzel megszerezte első érmét a klubbal, sok ideje viszont nincs az ünneplésre a csapatnak, hiszen hétvégén már kezdődik a bajnoki rájátszás

Kovács Levente

Tizedik kupagyőzelmét ünnepelte hétvégén a Szolnoki Olajbányász a budapesti BOK Sportcsarnokban, miután a szombati elődöntőben 87–70-re legyőzte az NKA Pécset, a fináléban pedig a Szegedet múlta felül 96–80-ra, így Oliver Vidin szűk két hónappal kinevezését követően megszerezte első aranyérmét a csapattal. A piros-feketék két év után hódították el ismét a trófeát, ráadásul akkor is a Szedeák ellen nyertek a döntőben.

Oliver Vidin, Szolnoki Olajbányász, Magyar Kupa, aranyérem
Oliver Vidin másfél hónappal a kinevezése után kupagyőzelmet ünnepelhetett a Szolnoki Olajbányász csapatával
Fotó: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport

Így látták a szakemberek a Magyar Kupa döntőjét

Oliver Vidin, a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője: – A játékosok nagy erőfeszítéseket tettek ezért a kupáért, elismerésem nekik. Örülök, hogy máris megszereztem az első trófeámat Magyarországon, de én csak egy része vagyok a csapatnak, igyekeztem segíteni a srácoknak. Ezzel még nem fejeződött be a munkánk, harcolunk tovább, szombaton kezdődik a bajnoki rájátszás, arra kell koncentrálnunk és minél hamarabb elfelejteni, ami ezen a hétvégén történt.

Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője: – Összességében most csalódott vagyok, mert azt gondolom, volt esélyünk. A második negyed végén, de leginkább a harmadik negyed elején másfajta Szolnokot láthattunk a pályán és erre rosszul reagáltunk, nem volt válaszunk az agresszív védekezésre. A dobások sem úgy ültek, mint az elődöntőben, sokat hibáztunk, ennek következtében a védekezésünk is kissé szétesett, elfáradtunk. Büszke vagyok a srácokra, negyven percen keresztül küzdöttünk, megtettünk mindent azért, hogy miénk legyen az aranyérem, sajnos nem sikerült megszerezni.

– Nagyon jól játszott a Szeged, igazából extra dobásokat dobott, illetve ha kihagyta, akkor leszedte a lepattanót – értékelt a mérkőzés után Pongó Máté, a Szolnoki Olajbányász irányítója. – Nem védekeztünk jól, nem voltunk elég koncentráltak az első félidőben. A második játékrészben tudtunk változtatni, jól védekeztünk, voltak gyors indítások, kialakult egy nagyobb különbség, amit meg tudtunk tartani a végéig. A szünetben az edző felhívta a figyelmünket arra, hogy nem mindennap játszik az ember kupadöntőt és legyünk kicsit élesebbek, emiatt tényleg agresszívabban jöttünk ki a második félidőre sokkal.

– Kevesen számítottak arra, beleértve magunkat is, hogy döntőt játszunk a hétvégén – nyilatkozta Bognár Kristóf, a Szeged magasembere. – Azért bíztunk benne, mert szerintem látszott szombaton az elődöntőben, hogy mindenki kitette szívét-lelkét és meg is lett ennek az eredménye, de bennem azért nagy hiányérzet van. Nagyon közel kerülsz ilyenkor ahhoz, hogy a topon legyél és sajnos nekünk a következő időszakban már nem lesz lehetőségünk előrefele játszani, visszafele kell néznünk, és most lett volna esélyünk a leggyönyörűbb érmet megszerezni. Nekem még nem adatott meg az aranyérem, és nagyon szerettem volna, hogy ez sikerüljön.

Sok ideje azonban nincs pihenni a csapatoknak, hétvégén ugyanis kezdődik a bajnoki rájátszás, a negyeddöntőben a Szolnoki Olajbányász szombaton 18 órakor az NKA Pécset fogadja majd a Tiszaligetben. 

A döntő statisztikái:

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–SZTE-Szedeák 96–80 (23–27, 20–20, 33–15, 20–18)

Mezőnybeli dobószázalék
39/72 (54%) : 24/61 (39%)
Hárompontosok dobószázaléka
6/25 (24%) : 7/26 (27%)
Büntetők dobószázaléka
12/16 (75%) : 25/28 (89%)
Lepattanók (támadó)
37 (10) : 35 (10)
Legtöbb lepattanó
Thomas 9, ill. Lake 8
Gólpasszok
25 : 12
Legtöbb gólpassz
Jovanovics 8, ill. Woolridge 8
Szerzett/eladott labda
9/5 : 2/11

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában