KÉZILABDA

2018.05.24. 09:56

Akár két NB II-es csapata is lehet Szolnoknak

A 22. forduló mérkőzéseivel zárult az idei pontvadászat az NB II-es női bajnokságban.

Pabar Gyula

Hölgyeink számára különösebb tétje már nem volt a gyulai vendégszereplésnek, hiszen az már hetekkel korábban biztossá vált, hogy kieső helyen végeznek. Abban azonban még bízhatnak, hogy amennyiben a megyei bajnokok nem vállalják a magasabb osztályt, úgy jövőre is az NB II-ben folytathatják.

Immáron Óvári Zita nélkül, aki az ősztől az ezüstérmes Szarvast fogja erősíteni.

Gyula – Szolnoki KCSE 28–21 (15–9)

Gyula, 150 néző. Vezette: Papp Dávid, Tar Mihály.

Szolnok: BAK – Molnár V., Szabó K., TÁTRAI, Óvári, Kecskés, Ducza. Csere: K. NAGY (kapus), Zsigó-Pap, Pomázi, Fehér A., Porpáczi. Edző: Patocskai László.

Legjobb góllövőnk: Óvári Zita, 5 találattal.

Patocskai László: – Újonc csapat létünkre helyenként jó teljesítménnyel, előkelőbb helyen is végezhettünk volna a táblázaton. Bízok a szerencsében, ami által még mindig meglehet a bennmaradás.

A hölgyekkel ellentétben férficsapatunknak muszáj volt legalább egy pontot szereznie a megyei első osztály zárófordulójában ahhoz, hogy bebiztosítsa elsőségét. Ez sikerült is neki, hiszen a nagy rivális Martfűvel és a Rákóczifalvával is döntetlent játszott, miközben a Martfű elveszítette a Gyöngyössolymos elleni meccsét, így a Szolnoké lett a bajnoki cím!

A Szolnoki KCSE klubelnöke, Vitális Sándor lapunknak elmondta, vállalják az NB II-őt, és reményét fejezte ki a tekintetben, hogy némi szerencsével ugyan, de a hölgycsapat is bennmarad, mert akkor a következő szezonban két NB II-es együttese lehetne a megyeszékhelynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában