MARTFŰ

2017.09.12. 11:28

Bár a sörgyár elveszett, új befektetők érkezhetnek Martfűre

Bár a város folyamatosan épül és szépül, az elmúlt hetek, hónapok legnagyobb visszhangját a Heineken július 6-án tett bejelentése keltette, miszerint a holland cég megszüntette martfűi üzemében a sörgyártást, és az elkövetkezőkben már csak logisztikai központként, vagy ha úgy tetszik, szimpla raktárként tekint a komplexumra.

Papp Antal és Tomasovszky László a sajtótájékoztatón

Fotó: Fodor Orsolya

Papp Antal polgármester szombati sajtótájékoztatóján többek közt a probléma lehetséges megoldásáról, és egyéb, a helyieket érintő pozitív fejleményekről is beszámolt.

– Minden település életében történnek nagy változások, ezek olykor rosszak, máskor jók, mi igyekszünk továbbra is pozitívan tekinteni a jövőbe – hangsúlyozta a városvezető.

– Kezdve azzal, hogy az utóbbi időben több fontos pályázatot is megnyertünk, így lehetőségünk nyílt például a művelődési központ rendbetételére, melyen belül

az ötszáz fős színház- és moziterem felújítási munkálatai már be is fejeződtek.

– Stabil maradt a gazdasági helyzetünk, ami nagy szó azok után, hogy elvesztettük a Heinekent – amely a városkasszába befolyó iparűzési adó körülbelül húsz százalékát, mintegy 70–80 millió forintot tett ki.

– Ez utóbbi ügy kapcsán aláírásgyűjtésbe kezdtünk, majd következő lépésként beadtunk egy ipari parkos pályázatot, melynek célja, hogy kormányzati segítséggel új befektetőket csábítsunk városunkba.

Papp Antal és Tomasovszky László a sajtótájékoztatón
Fotós: Fodor Orsolya

Papp Antal elmondta, az előbb említettekkel párhuzamosan egy másik, kiemelt fontosságú projekt is zajlik, amelynek végeredményeként

Martfű megkaphatja a gyógyhely minősítést.

– Ez egy hosszabb procedúra, ugyanis az ÁNTSZ-nek komoly felméréseket kell elvégeznie, mielőtt egy települést gyógyhellyé nyilvánítana.

– Azt gondolom, ez mind az itt élőknek, mind az idelátogató turistáknak megerősítést jelentene, hogy egy alapvetően ipari város is lehet tiszta, jó levegőjű és szép környezetű.

– Nem beszélve arról, hogy a gyógyhelyként nyilvántartott település előtt további pályázati lehetőségek is megnyílnak – vette át a szót Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA igazgatója.

– Az ezeken elnyert összegek zöld területek kialakítására, virágosításra fordítandók.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!