ABONY

2017.09.14. 17:28

Folyamatos az illegális hulladéklerakás Abonyban, nagyobb összefogásban bíznak

„A Sashalom dűlő buszmegállója már hosszú ideje rossz állapotban van, emellett vannak, akik időről időre hulladékkal töltik fel a betonépületet” – panaszolta Korbély Csabáné, a Városunk Fejlő­déséért Egyesület tagja

A dűlő megállóját nemrég takarították ki az önkéntesek

Fotó: Hartai Gergely

Szerinte a településen több helyen is szemet szúr az illegális hulladékelhelyezés. Az egyik ilyen „kedvelt helyszín” éppen a Szolnok és Abony közti dűlő megállója.

„Az ország minden részéből dobálják oda a szemetet”

– taglalta, majd hozzáfűzte:

– Úgy emlékszem, képviselő-­testületi ülésen is volt már téma a megálló állapota, és javaslatokat is fogalmaztak már meg az elbontással kapcsolatban – magyarázta a korábbi eseményeket, s kiderült, egyesületi szinten is megpróbáltak cselekedni az áldatlan állapotok ellen.

A dűlő megállóját nemrég takarították ki az önkéntesek
Fotós: Hartai Gergely

– Tettünk már olyat, hogy a szemét közt kerestünk a szemetelőre utaló nyomokat. Volt arra is példa, hogy lakcímre bukkantunk a hulladékhalomban, ennek alapján kértük az illetékeseket a szükséges lépések megtételére. Visszatartó erejű döntések azonban, úgy tűnik, nem születtek...

Az egyesület másutt is nyomasztó állapotokra lelt.

– A Lődomb is botrányosan néz ki – bosszankodott a hölgy, hozzátéve, régebben erdei környezet jellemezte a területet, mostanra azonban egyes részeit derékba vágott fák és szeméthegyek uralják.

Korbély Csabáné leginkább az önkéntesek segítségében bízik:

– Közösségi oldalon is kerestem már fel segítőket, jöjjenek velünk megtisztítani a város környezetét. A jelentkezőkkel csupán Abony belső részeit tudtuk rendbe tenni, semmi többet – összegezte.

Közös munkára lenne szükség

A kultúrház egykori vezetője a TeSzedd! kezdeményezései­hez csatlakozva ösztönzi környezetét a város külső területeinek rendben tartására.

– Egyesületünk három éve csatlakozott a programhoz. Úgy gondoltuk, mozgósítanunk kell a helyieket, hogy a legforgalmasabb helyszíneket rendbe tehessük. Ez az első évben sikerült is, ezer zsák szemetet gyűjtöttünk – beszélt a korábbi eredményekről.

Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!