JÁSZBERÉNY

2020.01.31. 14:00

Hitel nélküli büdzsét tervezne a Fidesz

Újabb informális ülésen egyeztetett a berényi képviselő-testület a város idei tervezett költségvetéséről.

Illés Anita

Budai Lóránt polgármester a szerdai eseményen több más fontos sarokszám mellett azt is megemlítette, hogy míg tavaly a város 10,5 milliárdos büdzsével számolhatott, idén ez mindössze 9,8 milliárd forint lesz. A városvezető szerint a költségvetés sarkalatos pontja a számításaik szerint mintegy hatszázmillió forintra rúgó helyi iparűzésiadó-kiesés, valamint a megkezdett beruházások önerejének hiánya. Budai Lóránték szerint a berényi büdzsét több mint nyolcszázmillió forint hitellel kell(ene) tervezni.

A heves vitákkal tarkított eszmecsere végén a városvezetés kérte a Fidesz-KDNP-frakciót, hogy a költségvetéssel kapcsolatos módosító javaslataikat határidőig tegyék meg – ez lejárt csütörtök délben.

Tamás Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője egyebek mellett elmondta: határidőre nem tettek javaslatot, mert a frakciónak előbb össze kell ülni, a módosításokkal megpróbálják az újabb nyolcszázmilliós hitelt kivenni a költségvetésből, mert az szerintük nem szükséges.

Vállalkozói véleményekre hivatkozva úgy látják, hogy a város adózási és pénzügyi helyzete sötéten van lefestve, alultervezett az adóbevétel, így magas a hiteligény. Hozzátette: arra törekednek, hogy határidőre legyen elfogadott költségvetése Jászberénynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában