Bulvár-celeb

2023.12.28. 17:30

Nem mindennapi helyszínen nyílt korcsolyapálya (videó)

A belga Sint Truiden városában úgy döntöttek, hogy a karácsonyi vásár idején városi jégpályát nyitnak a régi templomban.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kiryl Lis

A jégpálya a barokk Minderbroederskerk templomban található, amely a helyi püspök döntése alapján 2019-ben került vissza a városi tanácshoz, és már nem használják vallási célra – írja a Magyar Nemzet a B92 szerb hírportál cikke alapján.

A templomi korcsolyázásról videófelvételek is készültek, amelyek az Instagramra is felkerültek. Ezeken az látszik, hogy a gyerekek és a Mikulásnak öltözött felnőtt Mariah Carey jól ismert karácsonyi dalára buliznak a templom falai között a jégen.

A templom egyébként 1731 és 1735 között barokk stílusban épült. Az épület gazdag belseje pedig a barokk építészet fontos ékköve Európa azon részén. A templom mellett található egy kolostor, ahol ma is élnek ferencesek, a kolostor egy részét pedig múzeummá alakították át.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!